utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

DESETI OTADžBINSKI KONGRES SRPSKE RADIKALNE STRANKE

Deseti otadžbinski kongres Srpske radikalne stranke održan je  4. maja u Hrtkovcima, uz prisustvo 455 delegata iz Srbije, Republike Srpske, Republike Srpske Krajine i Crne Gore. Kongres je započeo intoniranjem srpske i ruske himne, izborom radnih tela i usvajanjem izveštaja, nakon čega je reč dobio prof. dr Vojislav Šešelj                                                     

Lider radikala je u svom obraćanju istakao da su radikali protiv aktuelnog naprednjačkog režima i da kritikuju sve što je loše i pogrešno, ali da ne mogu po svaku cenu, zarad političkih poena, biti protiv određenih poteza koji su ispravni i povučeni uz podršku Rusije i Kine. Dr Šešelj je potom napomenuo da radikali ne mogu sarađivati sa izdajničkim, prozapadnim strankama.

Potom je objasnio promene kojima je aktuelizovan Program stranke, sa posebnim osvrtom na stanje u pravosuđu.

Lider radikala je najavio da će srpski radikali u Narodnoj skupštini podržati izmene Krivičnog zakonika koje podrazumevaju doživotnu kaznu za ubice dece i trudnica, ali i da će tražiti uvođenje nove odredbe koja bi se odnosila na to da ko god kaže da je počinjen genocid u Srebrenici bude kažnjen doživotnom robijom. On je završio svoj govor ističući da se Srpska radikalna stranka zalaže za što dublje odnose sa Rusijom i Kinom.     

Na predlog svih okružnih i opštinskih odbora prof. dr Vojislav Šešelj je ponovo izabran za predsednika Srpske radikalne stranke, a izabrani su i članovi Centralne otadžbinske  uprave.

Kongresu su prisustvovali i delegati iz Opštinskog odbora Apatin  Milorad Mrđa,  Jovan Bogdanović i predsednik Opštinskog odbora Aleksandar Smiljanić koji je izabran za člana Centralne otadžbinske uprave.

  Informativna služba OO SRS Apatin