ponedeljak, 6 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

DESETKOVANE APATINKE PORAŽENE U JABUCI

Ekipa omladinskog rukometnog kluba „Apatin“ gostovala je u okviru 15. kola Druge lige Sever u Jabuci ekipi Ženskog rukometnog kluba „Jabuka“ gde su poražene sa 28:16. Apatinke su na utakmicu otišle bez pola ekipe, odnosno sa samo osam igračica, i uspele su da na neki način pruže solidan otpor favorizovanim domaćim rukometašicama.

Vreme radi za njih, mlada ekipa ORK Apatin

Domaće igračice su odlično otvorili utakmicu, i do dvadesete minute vodile sa 10:2. Rezultat na poluvremenu je bio 15:6 u korist Jabuke. Drugo poluvreme opet odlično otvaraju domaće rukometašice i odlaze na +12. Od tog trenutka, pa do kraja utakmice, rezultat je išao gol za golom, pa je utakmica završena rezultatom 28:16. Igračem utakmice proglašena je Stefana Starčević, golman domaćih. U redovima Jabuke, najviše golova je postigla kapiten ekipe Dunja Milenković (7 pogodaka), a kod gostiju najviše je pogađala Anđela Majstorović (6 pogodaka), takođe kapiten ekipe.

Novi poraz za Apatinke, ali s obzirom da su samo tri igračice iz startne postave otputovale na utakmicu, ovo je odličan rezultat. Trener gostiju Nikola Orelj kaže da je prezadovoljan prikazanim, jedino ne rezultatom, ali da se to i očekivalo, i nada se da će sledeće kolo ekipa biti u punom sastavu. Sledeće nedelje Apatinke gostuju ženskom rukometom klubu „Železničar 2“ u Inđiji.

V.J.