petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ĐORĐE JOVANIĆ ŠAMPION SRBIJE U KUGLANJU – USPEHU SE PRIDRUŽIO MILAN CIMEŠA IZ KLJAJIĆEVA

Titula prvaka Srbije za 2019. godinu u kuglaškoj disciplini sprint vlasništvo je Apatinca Đorđa Jovanića koji je u nedelju u Beogradu na kuglani Voždovac zablistao i u finalnom delu nadvisio sve rivale

Jovanić je nakon prvog kruga u finalne nastupe ušao sa 395 oborenih čunjeva, što ga je svrstalo na sedmo mesto, dovoljno da se nađe u završnici.

Osam najbolje rangiranih u drugi, finalni krug, su ušli po principu eliminacija, i verovatno da je malo njih očekivalo da će Apatinac ubedljivo doći do titule prvaka. Jovanić je na putu do titule stigao savladavši najpre Dalibora Krnetu (Tehnohemija Beograd) sa 2:0 (105:94 i 100:88), nakon toga njegovog klupskog druga Damira Plešu takođe sa 2:0 (99:89 i 90:80) da bi u finalu bio bolji od Gorana Bukve (Crvena zvezda Beograd) 2:0 (107:88 i 90:80).

Finalni rezultat sam po sebi govori koliko je Jovanić bio supreioran u odnosu na svog rivala kome nije dao ni mrvicu nada da ga može iznenaditi, pa je prvi nastup rešio u svoju korist sa 107:88. Drugi nastup protekao je u istom stilu kao i predhodni, odnosno kao i svi ostali u finalnom delu. Jovanić je stekao prednost i nije dozvolio da ga bilo šta izbaci iz ritma, pa je sve dileme rešio pobedivši sa 90:80.

Zlatna medalja se zasluženo našla oko vrata Apatinca koji je ubedljivo i u velikom stilu prezentovao kuglaški sport sa ovih prostora. Nijanse su delile da finale bude u znaku vojvođanskih kuglaša, jer je Milan Cimeše iz Kljajićeva u polufinalu sa 1:2 izgubio od Bukve (80:111, 97:95 i 20:22) pa je ovogodišnji nastup okončao odličnom bronzanom medaljom.