nedelja, 26 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

DOBAR START ŠAHISTA APATINSKE OPŠTINE

U prvim kolima šahovskih prvenstava koja su startovala u nedelju 16. maja, klubovi sa teritorije opštine Apatin ostvarli su pobede. Vulkan Protektor je u Vojvođanskoj ligi Bačka slavio u Bačkoj Topoli protiv domeće ekipe Vuk-Mat sa 4,5:1,5. Apatinci su igrali odlično, a po ceo poen osvojili su Obradović, Bolehradski i Stojanović a po pola Ćopić, Sekulović i Rajs. Kulski Hajduk je poražen u Gornjem Bregu od istoimene ekipe sa 2,5:3,5. Za Hajduk po čitav poene upisali su Babić i Sokić, pola je osvojio Štajnfeld, a poraženi su Prekrajac, Andrić i Vujović. U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Omladinac (Kucura) – Penzioner (Subotica) 2:4, BTŠK (Bačka Topola) – Panonija 2:4 i Žaki Jožef (Stara Moravica) – Lajoš Segi (Bajša) 2:4.

Prigrevčani su znatno oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu u ovogodišnje takmičenje ušli sa željom da obezbede opstanak u Bačkoj ligi. Nakon velike borbe uspeli su da osvoje tri boda protiv druge ekipe Rastina pobedivši sa 3,5:2,5. Pobede su uknjižili Serdar, Šakić i Zorić, Boško Tomašević je remizirao a poraženi su Banjac i Bojan Tomašević. Do prvih bodova prigrevački šahisti došli su zahvaljujući odličnim igrama Serdara, Šakića a posebno se istakao novajlija u redovima Prigrevčana Nikola Zorić koji je bio ključni igrač i osvojio je bitan poen. Zbog iznenadnog izostanka Aleksandra Ostojića mesto u timu je morao zauzeti predsednik kluba Bojan Tomašević koji je prikazao dobru igru i komotno se može reći da je nesrećno izgubio. Inače meč u Prigrevici je počeo minutom ćutanja u znak sećanja na prerano preminulog igrača i kapitena ekipe Branislava Risovskog, a za Rastinu su nastupili: Vejinović, Trifunov i Divnić su izgubili, Lalić i Mihailović su slavili, a pola poena pripalo je Žakuli.

Minuta ćutanja za kapitena Branislava Ristovskog

Ravangradske ajkule pobedila su Radnički u Tornjošu sa 3,5:2,5, Aleksa Šantić je izgubio od Bezdana sa 2:4, Potisje i Bački Breg su podelili bodove 3:3, a Vrbas je bio ubedljiv protiv Mladosti iz Odžaka sa 4,5:1,5.

U sledećem kolu koje je na programu u nedelju Vulkan Protektor dočekuju Žaki Jožef iz Stare Moravice, Hajduk ponovo gostuje, ovoga puta Penzioneru iz Subotice.

U sledećem kolu Prigrevčani gostovati u Bezdanu, Bački Breg dočekuje Polet iz Rastine, Ranavgradske ajkule će ugostiti Aleksu Šantića, u Odžacima Mladost dočekuje Radnički iz Tornjoša, a u Kanjiži se sastaju Potisje i Vrbas.