sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

DOLAZI NOVI REŽIM SAOBRAĆAJA

PREDMET:  OBAVEŠTENjE

Od 03.09.2018. godine počinje sprovođenje novog režima saobraćaja koji se odnosi na deo ulice Svetog Save između ulica Srpskih Vladara i Dimitrija Tucovića (lokacija pored OŠ „Žarko Zrenjanin“). Opštinsko veće je na sednici održanoj 21. 05.2018. godine donelo Rešenje kojim se utvrđuje novi režim saobraćaja za navedenu lokaciju.

Novim režimom saobraćaja se zabranjuje parkiranje vozila na kolovozu van obeleženih parking mesta na lokaciji pored OŠ „Žarko Zrenjanin“ i Sportskog saveza.

Pomenuta izmena režima saobraćaja je jedna od preventivnih mera i aktivnosti koje se sprovode a koji ima za cilj unapređenje bezbednosti učenika osnovne škole i bezbednost školske imovine.

Počev od septembra, saobraćajni policijski službenici će vršiti pojačane kontrole prometa na putevima, ulicama i raskrsnicama u zonama škola, kojima se najčešće kreću učenici prilikom dolaska u školu i povratku kući, zavisno od rasporeda školskih časova.

S obzirom na prisutan problem stvaranja gužvi, parkiranjem vozila ispred školskih ulaza u neposrednoj blizini školskih dvorišta, Opštinsko Veće je bilo prinuđeno da izvrši promenu režima saobraćaja.

Obaveštavaju se svi građani da, pred početak i u toku školske 2018/2019 godine za potrebe dovoženja dece-učenika u školu, koriste alternativna mesta za zaustavljanje, parkiranje i iskrcavanje putnika iz vozila tj. u drugim ulicama koje su zbog rasterećenosti saobraćaja znatno bezbednije za sve učesnike u saobraćaju.