četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

DUNAV PRELIO SRBOBRAN

SRBOBRAN – DUNAV 2014 75:98

(24:25, 18:24, 23:19, 10:30)

Košarkaši apatinskog Dunava 2014 ostali su jedina neporažena ekipa u Drugoj RL Sever grupa A. Oni su u petak savladali u Srbobranu istoimenu ekipu sa 98:75 i naneli domaćinu prvi ovosezonski poraz, a kući se vratili sa novim bodovima uz epitet, za sada još nesavladive ekipe. Kvalitetnom odbranom i odličnom završnicom u fazi napada, pogotovo u poslednjoj deonici, Apatinci su zasluženo slavili, mada su domaći košarkaši povremeno uspevali da im ugroze vođstvo.

Nakon ujednačene prve, delom i druge četvrtine na odmor se otišlo sa rezultatom 42:49 u korist učenika trenera Siniše Ajdukovića. Treća četvrtina donela najveću neizvesnost, jer su Apatinci poveli sa deset koševa razlike, ali su domaći košarkaši sa nekoliko šuteva iz daljine i uz veliku pomoć mnogobrojnih navijača, uspeli da preokrenu čitav tok susreta i taj period reše u svoju korist sa 23:19. Tu je ujedno i bio kraj nadama Srbobranaca, jer je na scenu stupio nekadašnji srpski košarkaški as Predrag Šuput koji je ponovo zablistao i davao ritam igri svoga tima. On je u odbrani delovao kao neprelazna barijera, a u napadu je pokupio nekoliko ključnih lopti što je doprinelo da Dunav 2014 poslednju četvrtinu reši u svoju korist 30:10.

Apatinci vode na tabeli sa skorom 7:0, prate ih Jokre iz Sombora i Srbobran sa 6:1. U sledećem kolu Dunav 2014 dočekuje Sivac dok se u Somboru sastaju Joker i Srbobran.