petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

DVE MEDALjE ZA APATINSKE ATLETIČARE NA PRVENSTVU SRBIJE U MARATONU

U nedelju u Apatinu atletski spektakl 23. ASIKS Apatinski Dunavski polumaraton

 

Članovi Atletskog kluba Apatin i proteklog vikenda bili su na visini zadatka osvajanjem medalja.

Atletski klub Apatin bogatiji je za još dve seniorske medalje na državnim prvenstvima, nakon uspešnog nastupa i osvojene dve medalje na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu, Apatinski atletičari su osvojili još dve seniorske medalje na Prvenstvu Srbije u maratonu koje je održano 14.10. u okviru 26. Novosadskog maratona.

Srebrnu medalju i titulu vicešampionke Srbije u maratonu za 2018. godinu ponela je Aleksandra Burkanović, dok je u muškoj konkurenciji bronzanu medalju osvojio Zoran Radičanin. Njih dvoje su se bodovali i za Prvenstvo Vojvodine za seniore u maratonu i osvojili prvo, odnosno drugo mesto. Na Prvenstvu Srbije, Atletski klub Apatin dostojno su reprezentovali i dva debitanta Željko Peković koji je osvojio sedmo mesto na Prvenstvu Srbije, i Predrag Vejin, koji se hrabro upustio na debitantskom nastupu i uspešno debitovao na stazi od 42 km i 195 metara, osvojivši 17. mesto na državnom prvenstvu.

U okviru 26. Novosadskog maratona, održana je trka 10 km gde je ubedljivu pobedu odneo Đuro Borbelj, u istoj trci nastupili su  Filip Demić, Milan Kovačić, Živa Vijoglavin, u trci na 10 kilometara kod devojaka uspešan nastup imala je Marija Bubalo koja je osvojila 15. mesto u konkurenciji 75 devojaka.  U okviru manifestacije održana je i trka na 6 kilometara, gde je drugo mesto u ukupnom plasmanu osvojio Miroslav Pešić, dok je kod devojaka treće mesto zauzela Jelena Rašković.

U nedelju je AK Apatin imao svoje predstavnice na međunarodnom Zagrebačkom maratonu, gde su Danijela Dragojević i Branka Veličković, uspešno savladale polumaratonsku stazu u dužini od 21 kilometar i 97 metara.

Pored nastupa atletičara na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, uporedo su u toku i finalne pripreme za sportski atletski spektakl 23. Apatinski Dunavski polumaraton, koji se održava u nedelju 21.10.2018. godine, a za koji se prijavio rekordan broj od preko 750 takmičara i takmičarki iz više zemalja. Atletičari seniori, veterani, rereativci će nastupiti u trkama na 21 kilometar i 97 metara i na 10 kilometara, start obe trke je u 11,00 časova, nakon kojih će startovati najmlađi atletičari u  trci za Srećnije detinjstvo na 400 metara, koju Atletski klub Apatin već tradiconalno organizuje  u saradnji sa Crvenim krstom Opštine Apatin.  Prijave za polumaratonsku trku i trku na 10 kilometara su zatvorene, dok će za decu podela brojeva biti pre samog starta. Cilj svih trka je u Banji Junaković.

G. ČEGAR