petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

DVE MILICE DOMINIRALE PRVENSTVOM DRŽAVE U BOĆANJU

Somborki tri zlatne, Rumljanki jedno zlato i dva srebra

Pojedinačno prvenstvo države u boćanju za žene obeležile su dve Milice, somborka Popović i rumljanka Kolundžija, koje su zajedno osvojile osam medalja, od ukupno dvanaest. Ove dve mlade devojke blistale su na ovogodišnjem prvenstvu države, čiji je domaćin bio grad Sombor, a organizator BK „Ravangrad“ i BSS. U dva dana takmičenja na Gradskom stadionu i igralištu „Mala Marakana“ ukupno se takmičilo osam devojaka, trenutno najboljih u državi, a koje su došle iz tri kluba, BK Altina iz Beograda (Nataša Antonjak, Nevena Radović i Nikolina Kuzmić), BK Dalmatinac iz Rume (Milica Kolundžija, Aleksandra Kačavenda i Anđela Zelenović) i BK Sombor (Milica Popović i Nevena Nestorović).
Prvog dana nadmetanja na programu su bile dve discipline „Precizno“ i „Brzinsko“ izbijanje u kojima je trijumfovala Somborka Milica Popović, a druga je bila Milica Kolundžija iz Rume. Treća u preciznom je bila Aleksandra Kačavenda iz Rume, a Nataša Antonjak iz Beograda u brzinskom.

Sjajna Milica Popović

Drugog dana prvenstva, Milica Popović se okitila zlatom u kategoriji „Pojedinac“, a Milica Kolundžija u kategoriji „Krug“.
Na kraju treba napomenuti da u Srbiji ne postoje ženski boćarski klubovi, a sve ove takmičarke iz pomenutih klubova se ravnopravno takmiče u konkurenciji muškaraca. S obzirom na njihovu starosnu dob, i kvalitet prikazan na pojedinačnom prvenstvu, slobodno se može reći da je lepa i perspektivna budućnost ovoga sporta, koji uskoro treba da bude priznat na letnjim olimijadama.
Pored domaćina iz BK Ravangrad, ovo prvenstvo je organizovao Boćarski Savez Srbije, a o regulrnosti se starao delegat Milan Mileusnić iz Beograda i savezni sudija Bogdan Olujić iz Sombora.

V.Janković