subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

DVE ZLATNE MEDALjE ZA ATLETSKI KLUB APATIN NA PRVENSTVU SRBIJE ZA SENIORE I SENIORKE U ULTRAMARATONU NA 12 SATI

                  Pobede Dušana Momića i Slađane Dečermić

Posle odličnih rezultata mladih atletičara Atletskog kluba Apatina u Splitu i seniora Đure Borbelja na seniorskom Prvenstvu Srbije u Kruševcu, na najbolji način okončan je predposlednji vikend septembra, sjajnim nastupom na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu na 12 sati trčanja, koje je održano u Beogradu (Kalemegdan, Donji Grad), 21. i 22.09.2019. godine i  na kojem je nastupilo tri člana.

Sjajan nastup i pobedu ostvario je Dušan Momić, novi član AK Apatin, koji je istrčao odličnu trku i odolevši pritiscima sjajne konkurencije, osvojio titulu seniorskog prvaka Srbije, istrčavši za 12 sati,  134 kilometara i 270 metara, vicešampionsku titulu osvojio je Nenad Živković iz ARK Maratonac Kruševac (133 kilometra i 660 metara), bronzano odličje osvojio je član AK Dinamo Pančevo, Mihal Šulja koji je istrčao 118 kilometara i 720 metara. U trci je nastupio i drugi član AK Apatin Željko Peković, koji je istrčao sjajnu trku i sa rezultatom 117 kilometara i sa tim rezultatom osvojio četvrto mesto. U konkurenciji za Prvenstvo Srbije nastupilo je 12 takmičara.

U ženskoj konkurenciji koja je nije bila najkvalitetnija, nastupila je i odlično istrčala, seniorka AK Apatin Slađana Dečermić, koja je pobedila u na Prvenstvu Srbije sa rezultatom 85 kilometara i 410 metara, ispred članice Atletskog kluba Mladost Užice, Nevene Arsić Gracin i Teodore Jevtić ARK Ekomaraton Beograd.

Tehnički delegat Atletskog saveza Srbije na Prvenstvu Srbije bio je Goran Čegar.

Seniori Atletskog kluba Apatin u 2019. godini, osvojili su do sada pet medalja na seniorskim Prvenstvima Srbije, 3 zlatne, 1 srebrnu i 1 bronzanu (zlato je osvojio Željko Končar na Prvenstvu Srbije na 6 sati koje je održano u martu na Adi Ciganiji, sjajnom trkom i pobedom sa istrčanih preko 80 kilometara, dok je dve medalje osvojio Đuro Borbelj  na Prvenstvu Srbije na stazi u Krševcu (srebrnu na 3000 metara sa preprekama i bronzanu na 3000 metara).

Uporedo sa učešćem na takmičenjima, Atletski klub Apatin, sprovodi pripremne radnje za organizaciju 24. Apatinskog Dunavskog polumaratona, koji se održava 20.10.2019. godine, i za koji je do sada prijavljeno preko 550 učesnika iz više zemalja.

Prijave i informacije se mogu dobiti preko sajta trke: www.dunavskipolumaraton.com ili na email adresu: dunavskipolumaraton@gmail.com.