subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

FUDBALERI BRATSTVA 1946 ŽELE DA OSVOJE PEHAR KUPA VOJVODINE

ŽIĆO NE KRIJE, HOĆEMO PEHAR I DA DOKAŽEMO DA IMAMO KVALITET ZA VEĆE DOMETE

Još jedan radni dan je iza fudbalera prigrevačkog Bratstva 1946 koji kao da broje sate pred početak finalne utakmice Kupa Vojvodine koja se igra u sredu 12. juna u Staroj Pazovi, na terenu „Kuće fudbala“, a protivnik je ekipe Podrinja iz Mačvanske Mitrovice. Prigrevčani ne kriju da žele pobedu i da klubu podare pehar namenjen najboljem u Pokrajini, ali isto tako znaju da će do trijufa biti mnogo napora.

Ni jedan protivnik se neće predati bez borbe i znamo da nas očekuju veoma teških 90 minuta, ali za takve utakmice se živi i naporno trenira, kaže trener Bratstva 1946 Života Žićo Gavrilović.

Podrinja je za mnoge na ovim prostorima fudbalska nepoznanica, međutim Gavrilović ima dovoljno podataka o rivalu koji igra veoma kvalitetno i koji u svojim redovima ima nekolicinu drugoligaških fudbalera.

Po nekim mojim procenama protivnik poseduje srpskoligaški kvalitet, imaju odličnog trenera Željka Miloševića i bili su do pred kraj prvenstva u konkurenciji za prvaka Vojvođanske lige Jug. Zaista su dobri, a to potvrđuje i podatak da su dospeli do finala. Ipak, smatram da smo mi kompletniji i da smo nešto bliži krajnjem uspehu. Navijače može da raduje vest da su svi, sem Bursaća, spremni za ovaj susret i posle duže pauze u kombinaciji, među 18 igrača, će biti Branislav Vejnović koji daje posebnu sigurnost ekipi, naglašava Gavrilović.

Utakmice ovakog značaja ne igraju se svaki dan, a mnogi fudbaleri okončaju karijeru i ne uspeju da zaigraju u finalu. Verovatno da su sa time upoznati igrači Bratstva 1946 i da je to glavni razlog zbog kojeg sa nestrpljenjem isčekuju sledeću sredu.

Hoće pehar pobednika Kupa Vojvodine

Za mene, kao trenera i nekadašnjeg fudbalera, čast je biti deo ovako značajnog susreta. Finale je nešto što se rečima ne može opisati, već se jednostavno mora doživeti. Iz tog razloga smatram da igračima ne treba govoriti o nekim motivima i pokušavati ih inspirisati. Ako svaki pojedinac ne smatra da je ovo jedna vrsta vrhunca fudbalske karijere, onda ne treba da se bavi sportom. Imaćemo podršku navijača koji se prijavljuju i sasvim je izvesno da će nam dati vetar u leđa, a na nama je da opravdamo njihovo poverenje. Uprava kluba nam je obezbedila sve što je potrebno da radimo u mirnoj i opuštenoj atmosferi i to moramo iskoristiti. Uostalom, bići kratak i konkretan, želimo da osvojimo pehar i na taj način dokažemo da imamo mnogo više kvaliteta od trenutnog plasmana na tabeli Srpske lige Vojvodina, poručuje uvek optimista, ali po potrebi i veoma oprezni strateg prigrevačkog tima Života Žićo Gavrilović.