subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

GODINA IZA NAS BILA VEOMA USPEŠNA ZA OK „APATIN“

Pogledom na godinu koja je iza Odbojkaškog kluba „Apatin“ sa pravom se može konstatovati da je bila izuzeteno uspešna. Seniorke su sezonu završile kao jesenje šampionke Prve Vojvođanske lige, sa 20 osvojenih bodova. Apatinke su jesenji delo sezone okončale kao jedini neporaženi tim u ligi. One su tokom 2018 godine ostvarile sve pobede na domaćem terenu, a u sada već prošloj 2018. godini doživele su  samo jedan poraz na gostovanju i to u prethodnoj sezoni u aprilu.

Od sezone 2018/19 OK „Apatin“ ima i drugu seniorsku ekipu koja se takmiči u Drugoj Vojvođanskoj ligi pod nazivom OK „Apatin 2“. Na taj način klub je jedini ženski kolektiv u Zapadnoj Baćkoj koji  ima i drugi seniorski tim, a mlade odbojkašice Apatina su prvi deo takmičenja završile na petom mestu na tabeli.

Mlađe pionirke su sa 9 pobeda i bez poraza osvojile prvo mesto u ligi mlađih pionirki Južna Bačka. Njihove starije koleginice, igračice pionirske ekipe, su na pionirskom prvenstvu Vojvodine u ligi Južna Bačka ostvarile sedam pobeda i doživele samo jedan poraz. Sa 20 osvojenih bodova pionirke OK „Apatin“ su izborile plasman među 16 najboljih klubova u Pokrajini, samim time i plasman na pionirsko prvenstvo Vojvodine. Pored pionirske ekipe, na prvenstvu Vojvodine će se takmičiti i kadetkinje OK „Apatin“. Najmlađe devojčice OK “Apatin” su na turnirima u mini odbojci i street volleyu širom Vojvodine osvojile ukupno 56 medalja, od čega su čak 32 bile zlatnog sjaja.

Tokom 2018. godine pionirke, kadetkinje i seniorke su osvojile nekoliko značajnih turnira na teritoriji Vojvodine. 

Odbojkaški klub” Apatin” je u 2018 godini organizovao veliki broj turnira, od kojih se moraju pomenuti: Međunarodni turnir za kadetkinje, turnir za pionirke, dva turnira u Mini odbojci i Beach volley turnir. Kao najznačajniji turnir je u klubu ocenjen međunarodni” Street volley Apatin 2018″ koji je okupio 1500 dečaka i devojčica iz Srbije, BIH i Hrvatske, koji su igrali odbojku u centru grada na 25 mini odbojkaških  terena.

Na poziv odbojkaškog kluba “Apatin” u našem gradu je krajem juna organizovan i kamp ženskog odbojkaškog kluba “NIS Spartak” iz Subotice koji je trajao 9 dana. Kao i 2017. godine i u 2018. godini OK „AS“ iz Beograda, koji ima sjajnu saradnju sa OK“ Apatin“ je od 15. do 30. avgusta organizovao sportski kamp i pripreme u Apatinu, za više od 200 devojčica i dečaka iz Beograda.

Igračice OK „Apatin“ su kao učenice OŠ Žarko Zrenjanin izborile plasman na finalni turnir osnovnih škola Vojvodine i zauzele 3 mesto u Vojvodini u školskoj 2017/18 godini. Na školskoj olimpijadi Vojvodine SOŠOV 2018 Apatinke su zauzele visoko četvrto mesto. Odbojkašice su bile jedini ženski tim iz opštine na najvećem školskom pokrajinskom takmičenju i jedine predstavnice ženskog sporta iz Apatina na ovom takmičenju.

Početkom 2018. godine, Sanja Maleš odbojkašica Apatina je izabrana za najbolju mladu sportiskinju opštine Apatin za 2017. godinu po izboru Sportskog saveza opštine Apatin. Ovo je treća godina za redom kako najbolja mlada sportiskinja naše opštine dolazi iz redova OK“ Apatin“.

Na finalnom turniru „Banka Poštanska štedionica beach volley lige Srbije 2018“ koji je održan u avgustu u Somboru, u ženskoj konkurenciji, među 12 najboljih parova u Srbiji učestvovala je i igračica OK“Apatin“ Ivana Miler koja je igrala u paru sa Milicom Popović iz Novog Sada.

Polovinom decembra u Apatinu, je u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije obavljeno testiranje i trening kandidatkinja za žensku pionirsku reprezentaciju. Na treningu u Apatinu, najviše odbojkašica je dao OK „Apatin“, čak šest.

U  klubu rado napominju da su ponosni na saradnju sa dva najuspešnija odbojkaška kluba u 2018 godini. Devojčice OK Apatin su na poziv šampiona Srbije OK „Vojvodina“ bile gošće na finalnoj utakmici plejofa u Novom Sadu ,Vojvodina-Novi Pazar. Na street volley turniru u Apatinu promoterke turnira su bile igračice Vizure, šampionke Srbije. Upravo ova dva kluba :OK Vojvodina i OK Vizura su proglašeni za najbolju mušku i žensku  sportsku ekipu na teritoriji Vojvodine u 2018. godini.
Odbojkaški klub “Apatin” je i u 2018. godini bio jedini klub u našem gradu, računajući sve ekipne olimpijske sportove sa loptom u kom se devojčice takmiče u mlađim kategorijama. Ujedno OK „Apatin „je i u 2018. godini bio  jedini ženski klub iz grada, u konkurenciji ekipnih olimpijskih sportova koji ima seniorsku ekipu i mlađe kategorije u takmičenju.

Dakle, sve navedeno daje rukovodstvu kluba za pravo da tvrde da su radili dobro i da imaju dobru osnovu za dalje usavršavanje. Ostaje da se ljubitelji sporta nadaju da će ova, 2019. godina po uspesima biti donekle slična.