petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

GOLMAN BRATSTVA 1946 NIKOLA IĆITOVIĆ OPTIMISTA PRED NEDELJNO GOSTOVANJE U SAKULAMA

U nedelju, na Uskrs, fudbaleri prigrevačkog Bratstva 1946 gostuju Borcu iz Sakula. Kada se sastaju dve ekipe iz samog vrha tabele Srpske lige Vojvodina, onda se takav susret naziva derbijem. Obe ekipe gaje određene ambicije, a često se u takvim okolnostima dešava da je prednost domaćeg terena odlučujuća prednost. Hoće li Prigrevčani uspeti da nastave seriju odličnih rezultata koje ostvaruju pod dirigentskom palicom trenera Sretena Jeleta Vilotića, ili će se pobedonosni hod zaustaviti u Sakulama, pitanje je na koje za sada niko sa sigurnošću ne može da odgovori. Ono što je unapred evidentno, posla će biti za čuvare mreža, a golman Bratstva 1946 Nikola Ićitović smatra da je njegova ekipa spremna za derbi.

Posle tri dobra izdanja i maksimalnog broja osvojenih bodova, naravno da smo svi optimisti. Sakule se svrstava u red „vrućih“ terena, ali nas to mnogo ne brine. Idemo da se nadigravamo i da tamošnjoj publici pokažemo zašto nas mnogi smatraju najboljom ekipom u ligi. Po prirodi sam optimista, ali ova moja izjava se ne temelji samo na osnovu osećanja, već ima jakih argumenata. Igramo odlično, slažemo se, pružamo sve od sebe i u svaku utakmicu ulazimo sa pobedničkim ambicijama. Zar to nije dovoljan razlog da se nadamo pobedi, pita se mladi čuvar mreže prigrevačkog Bratstva 1946 Nikola Ićitović.

Ipak, doza opreza mora postojati, jer je Borac ekipa koja zna da igra, ali je u ovoj sezoni izgubila dosta bodova pred svojim pristalicama. U poslednjih pet susreta čak su četiti puta osetili gorčinu poraza, a bod su osvojili protiv Mladosti iz Bačkog Jarka.

-Nas ne interesuju tradicije, učinci pre utakmice, niti nas brinu bilo kakve izjave. Imamo jasan cilj i od toga ne odustajemo. Od nas igrača, koji istrčimo na teren, se zahteva da svakoj utakmici priđemo maksimalno ozbiljno i da pružimo sve od sebe. To moramo da ispoštujemo, a kakav će razvoj događaja biti, to je teško prognozirati. Svesni smo da većina klubova po svaku cenu žele da nas pobede, protiv nas igraju dodatno motivisani, ali to će nas dodatno ohrabriti. Verujem da će biti lep Uskrs za navijače Bratstva 1946 koji su uz nas svo vreme, naglašava Ićitović.

Za kraj mladi golman u ime kluba pozdravlja sve navijače, građane koji slave najveći hrišćanski praznik, čitaoce Apa-press.info i sve ljude dobre volje uz poruku: Hristos vaskrse!