sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

HAJDUK IZ KULE PODMLADIO TIM

Iza fudbalera kulskog Hajduka skoro je dve nedelje zajedničkog rada, a u sklopu priprema za narednu sezonu u Srpskoj ligi Vojvodina, koja bi prema najavama trebalo da krene sredinom avgusta. Sastav koji je igrao prošle sezone i koji je bio u dnu tabele doživeo je izvesne promene, pa su klub napustili Nikola Masalušić, Boško Papović, Vido Marković i Aleksandar Milikić, a za sada su došli Dejan Manojlović iz somborskog Radničkog 1912 i Branislav Laćak iz Slovačke. Do zvaničnog početka prelaznog roka ekipa bi mogla da pretrpi još koju izmenu, ali kako navodi trener Kuljana Slobodan Bačić o tome se trenutno mnogo ne polemiše, već se baca akcenat na rad sa postojećim igračkim kadrom.

Sa prvim timom, koji će ove sezone biti znatno podmlađen, radi nekoliko darovitih omladinaca koji su imali priliku da igraju susret protiv Crvenke i rešili ga u svoju korist sa 3:0. Pojedinci su istakli svoj talenat, tako da ćemo obratiti pažnju na njihov potencijal. Ostali će takođe imati priliku da se dokažu kroz treninge i kontrolne utakmice, a prva je već sutra (subota) protiv odžačkog Tekstilca. Do početka prvenstva imamo zakazane prijateljske utakmice sa Bačkom iz Subotice, ČSK Pivara iz Čelareva, Slogom iz Čonoplje i za kraj sa Tisom iz Adorjana, kaže strateg Hajduka Slobodan Bačić.

Srpska liga je uvećana sa 18 na 20 klubova, pa će to iziskivati veći fond igrača kao i bolju fizičku pripremljenost tima. Tokom prvenstva, u kome će se odigrati 38 utakmica, mnoge druge okolnosti, poput kartona i povreda mogle da se umašaju i da diktiraju krajnji izgled tabele.

Naš cilj je da igramo dopadljivo, bez da mnogo kalkulišemo i da pokušamo što pre da se domognemo bezbedne zone kako bi mogli dati priliku mladim igračima da se afirmišu. Neće biti lako, jer se moramo prilagođavati trenutnoj situaciji i sve to bi moglo da utiče na igru, ali verujem da ćemo biti spremni za start i da ćemo ispuniti očekivanja uprave klube, ističe Bačić.