subota, 16 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

IN MEMORIAM DRAGAN MAŠIREVIĆ

In memoriam: DRAGAN MAŠIREVIĆ (1935-2019)

U utorak, 3. decembra tekuće godine, na Velikom Pravoslavnom groblju u Somboru  sahranjen je Dragan Maširević, poznati  društvenopolitički i sportski radnik somborske opštine. Radni vek je proveo na rukovodećim  mestima u nekadašnjim trgovačkim preduzećima  Agrosavez, Merkur, Panonija i Somborpromet. Dugogodišnji poslenik u oblasti umetnosti, kulture i sporta i nebrojano puta je bio uspešan organizator  manifestacija u više polja društvenog života. U mladosti se bavio fudbalom i nastupao za somborski OFK Metalac.

Bio je član uprave FK Radnički, a najduži sportski staž je proveo u muškom rukometu, gde je dugi niz godina bio na čelu trofejnog somborskog rukometnog kluba, uspešno obavljajući funkciju predsednika. Komunikativan, prijatan, uvek spreman na saradnju, Dragan je bio omiljen među rodbinom, prijateljima i saradnicima.

 Za svoj rad nagrađivan je nizom priznanja u više oblasti društvenog života, a  u aprilu ove godine, na trećem obeležavanju Svetskog dana kulture, primio je Nagradu za životno delo.