četvrtak, 16 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

IN MEMORIAM MIROJE PAVLIČIĆ (1954-2020)

IN Memoriam : Miroje Pavličić (1954-2020)


Noćas je posle duge i teške bolesti u somborskoj bolnici preminuo dugogišnji fudbaler i trener Radničkog iz Sombora, Miroja Pavličić. Ovaj istaknuti sportista se dugo borio sa teškom bolesti, još od oktobru 2009 godine, pa sve do juče, kada je nažalost njegovo sportsko srce izgubilo poslednju bitku u životu. Druženje sa loptom započeo je u pionirima i prošo sve selekcije Radničkog iz Sombora. Bio je dugo godina standardni prvotimac a najbolje partije pružao je na na mestu beka.

U karijeri je nastupao još za Mladost (A) i Omladinac (B), a kao trener sa dosta uspeha je vodio Omladinca i Partizana iz Kupusine.  Miroje će ostati upamćen kao omiljena ličnost među drugovima fudbalerima, a naročito su ga volela deca iz pionirske, kadetske i omladinske škole Radničkog.

Prelomni momenti u njegovom životu dogodili su se 2009. godine u oktobru kada je doživeo moždani udar i više od mesec dana bio u komi. Svrstava se među retke koji su uspeli da se vrate životu posle toliko jakog moždanog udara. Unazad nekoliko meseci mu je amputirana noga posle čega je došlo do naglog pogoršanja zdravlja.

Radni vek je proveo u ZC Dr Radivoj Simonović na odelenju traumatologije, i pomagao je brojnim sportistima širom opštine.

Sahrana je u subotu 26. 12 u 14,00 sati na Velikom katoličkom groblju u Somboru.