ponedeljak, 2 avgustaApa-press vam želi dobrodošlicu!

IN MEMORIAM Zoltan Sabo

Tragične vesti iz Bačke Topole brzo je odjeknula širom sportske Srbije.  Zoltan Sabo, šef stručnog štaba TSC-a, umro je noćas u 49. godini.

Sabo je fudbalom počeo da se bavi u Svetozar Miletiću da bi ubrzo nakon toga prešao u somborski Radnički. Profesionalnu igračku karijeru počeo u Hajduku iz Kule, a kasnije je nastupao za Vojvodinu, Partizan, južnokorejski Suvon, japansku Fukuoku, Zalaegerseg u Mađarskoj, kiparski AEK, Mladost iz Apatina i Cement.

U trenerske vode je uplovio kao asistent Tomislavu Siviću u Kečkemetu, a kasnije je vodio Radnički iz Sombora, Hajduk Kulu, bio pomoćnik u Vojvodini, Liteksu, Donjem Sremu, zatim samostalno sedeo na klupama novosadskog Proletera i Jagodine, da bi 2017. postao prvo sportski direktor, a zatim i trener TSC-a.

Uveo je Topolski sportski klub iz Srpske u Prvu ligu Srbije, pa onda u Superligu, napravio istorijski uspeh plasmanom u Ligu Evrope prošle sezone…

„Fudbalski klub TSC ostaje potresen gubitkom izuzetnog čoveka, koji je dao ogroman doprinos napretku našeg kluba i istorijskom plasmanu u Superligu Srbije u prvoj sezoni u kojoj je vodio prvi tim. Uz duboko poštovanje, FK TSC izražava saučešće porodici Zoltana Saboa“.