nedelja, 17 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ISPLATILI SE IGRANJE NA TURNIRU U MALOM FUDBALU?

RAČUNICA JASNA KAO DAN!

U petak 21. decembra u 18 časova u prostorijama Sportskog saveza opštine Apatin biće obavljeno žrebanje ekipa za turnir u malom fudbalu „Apatin 2018/19“. Podsećanja radi igra se u kategorijama seniori, pioniri, kadeti, mlađi pioniri i veterani. Za učešće postoje i određene kotizacije seniori 10.000, veterani 6.000, mlađe kategorije 5.000 dinara. Kod seniora i veterana biće novčane nagrade, seniorima je zagarantovano prvo mesto 100.000 dinara, a kod mlađih uzrasta medalje, diplome i lopte.

Da li je kotizacija velika i isplati li se roditeljima da pošalju svoju decu na turnir, nešto je što se već godinama provlači kao tema razgovora.

Učesnici prošlogodišnjeg turnira

Da malo pogledamo ekonomsku stranu. Ekipe broje po 10 igrača, što znači da je to izdatak (ako deca ne pronađu sponzora ekipe) od 500 dinara po jednom učesniku mlađeg uzrasta. Za te pare takmičar dobija propusnicu za ulazak na turnir, koju bi plaćao po 70 ili 80 dinara svaki put kada želi da gleda utakmice, i ako dolazi svaki dan, već u startu je zarada od oko 400 dinara.

Na stranu da igra sa svojim vršnjacima, da je to zdravo, da je hala topla i da su roditelji bezbrižni u periodu kada su deca na sportskim terenima. Pored toga igraće pred svojim roditeljima, bakama i dekama, rodbinom i prijateljima i barem na trenutak će biti centralna ličnost toga dana. Ujedno su roditelji oslobođeni plaćanja velikih kotizacija i putnih troškova da bi im deca igrala na turnirima van grada. Za decu je to veliki događaj i zato bi trebalo da učestvuju u što većem broju i da se odmaknu od kompjutera i mobilnih telefona.

Ista računica je i za seniore i veterane. Sve ovo govori da je zimski odmor, a za decu raspust, najisplativiji ako se učestvuje na turniru.