utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

IZVEŠTAJ PREDSEDNIKA OPŠTINE I KOMANDANTA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE MILANA ŠKRBIĆA

Sve službe rade po dogovoru, situaciju u opštini Apatin držimo pod kontrolom

Nakon jutrošnjeg redovnog sastanka, predsednik opštine Apatin i komandant štaba za vanredne situacije Milan Škrbić izvestio je novinare da sve službe koje su angažovane i uključene u rad štaba rade po dogovoru.

Svakodnevno imamo redovnu komunikaciju sa policijom, Crvenim krstom, Domom zdravlja, Centrom za socijalni rad i ostalima i mogu reći da svi obavljaju svoju dužnost u ovoj situaciji koja nas je snašla veoma savesno i predano. U toku jučerašnjeg dana ispred štaba za vanredne situacije, Branka Bajić je obišla sve zdravstvene stanice po naseljenim mestima apatinske opštine i izvestila nas da je svuda dobra organizacija i da je sve pod kontrolom. – rekao je Škrbić

Komandant štaba je dodao da zdravstvenim radnicima svi dugujemo veliku zahvalnost i pozdravio sve ljude koji ih svako veče pozdravljaju aplauzima.

Škrbić je rekao i da je Vlada Republike Srbije, na predlog ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, donela je Zaključak da se korisnicima kojima pravo na isplatu socijalnih davanja ističe 15. marta 2020. godine i kasnije, a nadležni organ nije odlučio o daljem korišćenju, to pravo produžava na osnovu ranije donetih rešenja, najduže tri meseca, odnosno dok traje vanredno stanje.

Doneti Zaključak odnosi se na novčanu socijalnu pomoć, dodatak za pomoć i negu drugog lica, uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica, dečiji dodatak, naknadu zarade za vreme odsustva sa rada radi posebne nege deteta i na ostale naknade po osnovu posebne nege deteta, po propisima u oblasti socijalne zaštite i finansijske podrške porodici sa decom. – rekao je komandant štaba za vanredne situacije.

Na kraju konferencije, Škrbić zamolio je sve građane da ostanu u svojim kućama jer je to najbolji način da sa se sačuva kako sopstveno, tako i zdravlje svih ljudi kojima smo okruženi.

Jedini pravi lek protiv ovog virusa je neizlazak iz kuće i higijena. To nam poručuju sva stručna lica i toga se moramo svi pridržavati. Oni koji su u samoizolaciji, neka se striktno pridržavaju uputstava i pravila. Ne napuštajte svoje domove, a to bih posebno naglasio za veliki broj povratnika iz romskog naselja. Čuvajte sebe, a samim tim i ljude oko sebe, živela Srbija! – poručio je Milan Škrbić