subota, 16 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

JOKER PROTUTNJAO KIKINDOM, A U SLEDEĆEM KOLU DOČEKUJE NEPRIKOSNOVENI DUNAV 2014

Košarkaši somborskog Jokera ostvarili su ubedljivu pobedu na gostovanju u Kikindi nad istoimenim domaćinom od 101:55. Ova utakmica je odigrana u sklupu 15. kola Druge RL Sever i očigledno da je Somborcima poslužila kao lakši trening uoči narednog kola kada dočekuju apatinski Dunav 2014 u susretu koji će najverovatnije odlučiti pobednika lige. Joker je trenutno prvi sa skorom od 13 pobeda i jednim porazom, dok su Apatinci na drugom mestu sa maksimalnim učinkom od 13 pobeda i utakmicom manje. Dunav je u ovom kolu bio slobodan pa je to jedini razlog zbog kojeg je prepustio lidersku poziciju jedinom konkurentu za titulu prvaka.

Inače, u susretu sa Kikindom sve je bilo jasno već nakon prve dve četvrtine koje su Somborci rešili u svoju korist 26:13 i 29:6, a u nastavku su rutinski priveli susret kraju po četvrinama 18:19 i 28:17.

Sivac je u ovom kolu ponovo prikazao mnogo oscilacija, pa je poražen na gostovanju u Zrenaninu od domaćeg Petrovgrada sa 75:88. Domaći košarkaši su pobedu ostvarili odličnom igrom u trećoj četvrtinu kada su preokrenuli tok igre u svoju korist i nadoknadili minus iz prve dve četvrtine. Rezulat se kretao 23:24, 22:23, 26:15 i 17:13 u korist Zrenjaninaca. Serijom poraza Sivac je dospeo u situaciju da mora mnogo ozbiljnije da priđe narednim utakmicama jer ima učinak od četiri pobede i devet poraza i nalazi se na devetom mestu na tabeli. U narednom kolu Sivac je domaćin Beočinu.