nedelja, 17 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

JOŠ JEDAN U NIZU USPEŠNIH VIKENDA APATINSKIH ATLETIČARA

Uspešan nastup atletičara iz Apatina na Trejl trci „Kopaonik 2019“ i na trci u Krupi na Vrbasu

 

Tokom vikenda atletičari iz Atletskog kluba Apatin i Dobro jutro Apatine, nastupili su na trkama na Kopaoniku i Krupi na Vrbasu.

Na Kopaoniku je u subotu 27. jula 2019. godine, održana tradicionalna trejl trka „Kopaonik 2019“, u kojoj je nastupilo preko 400 takmičara iz Republike Srbije i inostranstva, koji su se nadmetali na deonicama od 7 km i 15 km i u dečijim trkama, među kojima su i ove godine uspešne nastupe imali članovi Atletskog kluba Apatin.

Na izuzetno tehničko zahtevnim stazama Kopaonika, predstavnici AK Apatin su bili na visini zadatka i ostvarili zapažene rezultate.

Najuspešniji u pojedinačnoj konkurenciji u glavnoj trci na 15 kilometara, bio je Đuro Borbelj koji je ubedljivo trijumfovao, u istoj trci odličan nastup imao je Nebojša Ćulumović koji je u ukupnom plasmanu osvojio 7. mesto  (prvo mesto u starosnoj kategoriji) i  Filip Demić koji je zauzeo 11. mesto u sveukupnom plasmanu (treće mesto u kategoriji).

U trci na 7 kilometara Miroslav Pešić zauzeo je 6. mesto u sveukupnom plasmanu (drugo mesto u starosnoj kategoriji) u istoj trci nastupila je Brankica Veličković koja je zauzela 10. mesto u sveukupnom plasmanu i 4. mesto u starosnoj kategoriji. U trci parova nastupio je Nemanja Đurić u paru sa Mariom Ružić gde su zauzeli 9. mesto.

U dečijoj trci na 100 metara koja je održana u okviru manifestacije, treće mesto i bronzano odličje osvojila je Hana Čegar i tako odbranila treće mesto osvojeno prošle godine. U dečijim trkama nastupila je i Una Čegar, koja je ostvarila plasman među prvih deset.

Krenula stazama roditelja, Hana Čegar

Sledeće subote 03. avgusta, član AK Apatin i pripadnik Vojske Srbije razvodnik Đuro Borbelj, nastupiće u sastavu reprezentacije Vojske Srbije na 9. Regionalnom prvenstvu u planinskom trčanju, koji se tradicionalno održava na Kopaoniku, u okviru letnjeg trening sportskog vojnog trening kampa (ove godine od 14.07. do 05.08.) i gde će pored vojne reprezentacije Srbije, nastupiti i ekipe Oružanih snaga Rusije, Poljske, Slovenije, Rumunije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

Tehnički koordinator rada ovogodišnjeg trening kampa je poručnik Goran Čegar.

Istovremeno sa trkom na Kopaoniku održana je 3. Ilindenska trka u Krupi na Vrbasu na 10 kilometara, gde je  nastupilo četvoro apatinskih atletičara. Apatin su na trci u prelepom ambijentu Krupe na Vrbasu predstavljali Predrag Vejin, Marija Bubalo, Darija Amanović i Aleksandra Rapaić i svi su uspešno savladali trku.

dav

Treba istaknuti jednu lepu sportsku saradnju između Apatina i Krupe na Vrbasu čiji atletičari u velikom broju dolaze dugi niz godina na Apatinski Dunavski polumaraton, a atletičari iz Apatina drugu godinu za redom uzvraćaju podršku učešćem na njihovoj trci.

Uporedo sa učešćima na takmičenjima, Atletski klub Apatin, uporedo radi na organizaciji 24. Apatinskog Dunavskog polumaratona (20.10.2019. godine) za koji je do sada pristiglo preko 150 prijava za trke na 21 i 10 kilometara. Prijave za trku se mogu izvršiti preko zvaničnog sajta trke: www.dunavskipolumaraton.com.