petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

KAPITEN NIKOLA ČOVIĆ POZIVA NAVIJAČE DA POMOGNU

U PRIGREVICI GLAVNA TEMA REZGOVORA RUKOMET!

Čak ni oni najstariji Prigrevčani ne pamte da je vladalo toliko interesovanje za jednu rukometnu utakmicu kao što je to slučaj za subotnji susret 6. kola Druge lige Sever između PIK Prigrevice i Radničkog iz Jaše Tomića. Bukvalno rečeno, rukometna groznica drma Prigrevicu. Razloga za tako nešto je na pretek, a glavni je u činjenici da ekipa igra sjajno i da je nanizala seriju od pet pobeda u isto toliko odigranih kola. Verovatno da se ni najveći optimisti nisu nadali takvom startu, pogotovo što je ekipa mlada i što su imali čak tri gostovanja. Prigrevčani su doneli bodove protiv Naftagasa 26:21, Mladosti 30:28 i Metalca 35:28, a na svom terenu su slavili protiv Pančeva 40:20 i Dalmatinca 34:24. Taj učinak ih je izbacio na deobu prvog mesta na tabeli sa Hercenovcem iz Gajdobre i sa pravom se u subotu od 21 čas očekuje prepuna hala i još jedna pobeda.

Slobodan Kozlovacki, Ivan Mesaroš, Milan Cupovic, Milan Savic, Alen Busman Pavlovic,Aleksandar Đurasinović, Nikola Klina Covic, Петар Ђурасиновић, Милош Мандић, Milos Putnik,Stefan Savić, Stevan Čule, Dušan Ćeran и Милка Никшић.

Svi mi želimo pobedu i daćemo sve od sebe, ali moramo imati na umu da je Radnički odlična ekipe i da jedino uz maksimalno zalaganje možemo uknjižiti još jednu pobedu, prve su reči kapitena Prigrevčana Nikola Čovića.

 Može li euforija koja vlada pred utakmicu da utiče na mladiće koji brane boje prigrevačkog rukometa?

Mi jesmo mlada ekipa u kojoj ima nekoliko igrača koji su još juniori, ali verujem da nas neće poremetiti ovo što se dešava. Naprotiv, smatram da je sada momenat da se ti dečaci pokažu u najboljem svetlu. Nalazimo se u situaciji da kreiramo vrh tabele, čemu se pre početka prvenstva, iskreno rečeno, nismo nadali. Igramo dobro, disciplinovano i ispunjavamo sve ono što se dogovorimo sa trenerom Milkom Nikšić pre početka utakmice. Za sada to donosi dobar rezultat i moramo biti zadovoljni, tvrdi Čović.

Šta zapravo za PIK Prigrevicu znači ova naredna utakmica o kojoj se toliko priča?

Mi smo u prvenstvo ušli sa namerom da što pre obezbedimo plasman pri gornjem delu tabele kako bi mogli da dajemo sve veću minutažu mladim i nedovoljno afirmisanim igračima da osete prvenstvene susrete. Pobeda protiv Radničkog bi nam dala dodatnu snagu i bili bi jako blizo ostvarenju zamisli. Naši motivi su uvek sportski i u svakoj utakmici igramo na pobedu, pa ćemo tako nastupiti i u subotu. Nama je u ovom trenutku neophodna podrška sa tribina sa kojom bi lakše slomili otpor odličnog rivala, pa koristim ovu priliku da pozovem sve pristalice sporta da dođu i da na kraju zajedno slavimo nove bodove, poručuje kapiten prigrevačkog tima Nikola Čović.

Možda Radnikči ima bogatiju trediciju, više pehara u vitrinama, ali u ovom trenutku nema adekvatne igrače koji bi zaustavili Milkinu četu predvođenu odličnim golmanom Čovićem, igračima Kozlovačkim, Aleksandrom Đurasinovićem, Mandićem…

Ovo u prevdu znači, subota 21,00 hala OŠ „Mladost“ u Prigrevici neka bude zborno mesto svih onih koji žele uspeh ovih mladića i ne štedite danove i grla. Momci srećno!