subota, 8 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

KOŠARKAŠI APATINA SPREMNI ZA VELIKA DELA

Košarkaški klub Apatin, nakon nekoliko sezona konsolidacije, od 6. oktobra kreće u takmičenje za bodove. Toga dana Apatinci će, u okviru prvog kola Druge srpske lige, ugostiti Proleter iz Ravnog Sela i očekivanja su da će to biti ujedno i prvi bodovi.

Prvotimci Apatina slušaju savete trenera Nenada Ugarkovića

Apatinci su tokom predhodnih godina uglavnom radili sa mladim igračima i stvarali ekipu koja se sastoji od nekolicine ranijih prvotimaca ovog kluba i golobradih dečaka, pa se komotno može reći da je to spoj mladosti i iskustva. Nema sumnje da će onima koji kreću ka usponu u košarci mnogo značiti igranje pored Smiljanića, Pavkovića, Maljkovića, Ćopića… jer su to kvalitetni igrači sa bogatim iskustvom.

Spoj mladosti i iskustva, Apatinci pred susret sa Sivcem

Do početka lige odigraćemo još nekoliko prijateljskih utakmica. Prvu proveru smo imali nedavno u Prigrevici gde smo kao domaćini savladali KK Sivac sa 104:66. Na toj utakmici značajnu ulogu su imali mladi igrači koji su prikazali zavidan kvalitet i nagovestili da sa dobrim radom imeju mnogo veće domete od trenutnih. Sa nama je i novajlija Milan Perić, mladića koji je iz Lovćenca, ali je prošle sezone nastupao za Dunav i koji je pokazao veliki potencijal. Verujemo da ćemo sa takvim pristupom igri i neospornim kvalitetom većine prvotimaca imati dobru ekipu, reči su jednog od trenera Slobodana Obradovića.

Apatinci veruju da će publika biti njihov saveznik, jer najavljuju veliku borbu u svakom susretu, kao i činjenicu da zastupaju čak sedam selekcija, od najmlađih do seniora i da je u klubu preko 100 članova, uglavnom dece. Doza optimizma proizilazi i nakon odigranih kvalifikacija za ulazak u ovaj rang takmičenja gde su Apatinci bili sjajni i superiorno se vratili gde im je mesto.

Mi se uglavnom oslanjamo na rad sa mladima i želimo da u skoroj budućosti ovi dečaci budu okosnica tima. Ima dosta potencijala i ukoliko nastave sa ovakvim radom, ubeđen sam a će se o njima uskoro pričati u veoma pozitivnom kontekstu, poručuje Obradović.

Povezano:  PODRUČNA LIGA SOMBOR - OMLADINAC SRUŠIO LIDERA!