subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

KUGLAŠI APATINA PRVACI PRVE LIGE SRBIJE VOJVODINA – POVRATAK U SUPER LIGU

Kuglaši Apatina iskoristili su prednost domaće staze i u izuzetno kvalitetnoj utakmici 15. kola Prve lige Srbije – Vojvodina – savladali veoma motivisane kolege iz Jadrana (Golubinci) sa 2:0 (6:2) i 3.511:3.414 oborenih čunjeva. Ovom pobedom Apatinci su tri kola pre kraja obezbedili naslov prvaka i od jeseni će igrati u Super ligi Srbije, što je veliki uspeh kuglaškog sporta na ovim prostorima. Mada su važili za favorite i mnogi su očekivali siguran trijumf, kuglaši Apatina su do bitnih bodova došli zahvaljujući kolektivnom zalaganju i morali su da prikažu dobru igru, jer su gosti pružili snažan otpor, ali je to bilo nedovoljno da se zaustavi šampionski hod Apatinaca.

U ovom susretu za Apatin su nastupili: Majstorović 565, M. Štulić 594, Bagi 583, Vuletić 599, Stojšić 291 menjao ga A. Štulić 258 i Strahinja Jovanić 621 oboren čunj.

U sledećem kolu Apatinci gostuju Banatu iz Zrenjanina, ali ta utakmica sem što nosi epitet derbija, nema bitniji značaj. Kuglaši Apatina su prvaci, dok će njihov domaćin morati da se zadovolji titulom vicešampiona i povratak u Super ligu potraži u nekom od sledećih prvenstava.