nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

KUGLAŠKA TAKMIČENJA ULAZE U ZAVRŠNICU

Nakon kraće pauze u prvenstvenim takmičenjima, predstojećeg vikenda na programu su susreti 15. kola Super i Prve lige Srbije za kuglaše i kuglašice. Iz razloga što su ekipe Srema i EDB odustale od takmičenja u Super ligi za žene, do kraja prvenstva u svakom kolu biće nekoliko slobodnih ekipa, a u narednom je red na kuglašice Apatina.

Kuglaši iz istog grada gostuju u srpskoj prestonici ekipi Beograda koja je treća na tabeli Super lige i u ovaj susret ulazi kao apsolutni favorit. Apatinci na duel sa Beograđanima odlaze rezultatski skroz rasterećeni, jer su odavno obezbedili opstanak u ligi a nemaju nikakvih izgleda da napreduju na tabeli, pa im ovakvi susreti dođu kao prilika da iznenade favorita.

U Prvoj ligi Srbije takođe su na programu susreti 15. kola koji su dosta zanimljivi. Naime, Kordun iz Kljajićeva dočekuje drugoplasirani Banat iz Zrenjanina i za očekivati je da protivnik bude dovoljna inspiracija domaćim kuglašima da pruže dobru igru i pokušaju ostvariti pobedu.

U drugom susretu sastaju se kulski Hajduk i Vihor iz Sombora. Ove dve ekipe sastaće se u nedelju u Vrbasu, a krajnji ishod je od velikog značaja za Kuljane koji su na predposlednjem mestu na tabeli, pa im je svaki bod dragocen. Somborci su ekipa koja će sezonu završiti u gornjem delu tabele što je na osnovu kvaliteta pojedinaca očekivano.