sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

KUJUNDŽIĆ STVARA NOVE ŠAMPIONE

Iskusni kajakaški trener Zoran Kujundžić iz Obrenovca, koji je ostavio neizbrisiv trag u Kajak-kanu klubu ’’Zabrežje’’, od prošle godine radi sa talentovanim kajakašima ’’Begeja’’ iz Zrenjanina. Braća Goran i Srđan Đorđevi, čelnici Begeja, pozvali su Kujundžića da povremeno radi sa najdarovitijim mladim kajakašima. Mesečno u proseku obrenovački trener provede oko deset dana u radu sa kajakašima i kajakašicama. Poznati stručnjak preuzeo je brigu za razvoj dojučerašnjeg juniora Nikole Kovačevića (19).

-Kovačević je veliki talenat, i rezultatima je skrenuo pažnju selektora Pavla Jovanova. Prošle godine bio je trećeplasirani u kajaku jednosedu na prvenstvu Srbije, i najbolje rezultate beleži na deonicama od 500 i 1. 000metara. Na nedavno održanoj Vidovdanskoj regati zauzeo je drugo mesto na 200 metara i treće u memorijalnoj trci na dva kliometra. Od danas smo na Adi Ciganliji, gde ćemo se pripremati za državno prvenstvo, i ujedno pokušati da se Kovačević nametne za sastav seniorske reprezentacije. Momak je idealno građen za srednje pruge i cilj je da uđe u reprezentaciju mlađih seniora – kaže Zoran Kujundžić.

Ujedno, Kujundžić pomaže u radu sa tri talentovane juniorke Nikoline Margić, Biljane Vukov i Beatriks Orban. – Prošle godine su Margićeva i Vukov nastupale za juniorsku i mlađu juniorsku selekciju na regati Olimpijskih nada u Bratislavi. Za tekuću sezonu planiramo da uđu u finale državnog prvenstva i izbore plasman u reprezentaciju za Olimpijske nade, u Segedinu – objašnjava poznati stručnjak, i nada se da bi Biljana Vukov trebalo da postane standardna juniorska reprezentativka.

Zoran Kujundžić je pored ’’Zabrežja’’, kojima je doneo nekoliko ekipnih titula prvaka države, sa uspehom radio u Zemunu i Moto-nautičkom klubu Beograd.