utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

KULJANI LAKO DO TRI BODA

Hajduk 1912- Bačka 1901  3:0 ( 1:0)

Kula- Stadion : „Milan Sredanović“ , igrano bez publike.

Sudija Dragutin Menićanin (Vrdnik) 7,5.

Strelci: Anđić 24. (autogol), Matijević 49. i Vuković u 70. minutu (iz penala) za Hajduk.

Žuti kartoni: Šušnjar i Vujošević ( Hajduk 1912), a Bjelov, Anđić, Kostić i Kežman (  Bačka 1901).

Crveni karton: Bjedov u 79, minutu (drugi žuti karton Bačka 1901).

Hajduk 1912: Drinčić 7, Vuković 8, Slijepčević 7, Šušnjar 8 (Vujović-), Matijević 8, B. Manojlović 7, Laćarak 7, Rajkovača 7, M. Manojlović 7 (Božović -), Masalušić 7, Vukošević 7 (Arežina -).

Bačka 1901: Stajković 7, Đurović 6, Bjedov 6, Mezei 6, Šljivančanin 6 (Hadžimušović-), Anđić 6 , Kostić 6, Glišović 6 (Provči-), Ćulibrk 6, Kežman 6 (Simić-), Krmar 6 (Malenčić -)

Igrač utakmice: Ognjen Šušnjar (Hajduk)

 

Kuljani su opravdali ulogu fovorita u duelu sa bledom ekipom subotičke Bačke. Već u 4. minutu najbolji akter susreta Ognjen Šušnjar dobro je uposlio Miloša Manojlovića i kada se očekivao pogodak, napadač Hajduka pucao je pored stative. Potom su u dva navrata ozbiljnije pripretili Matijević i Manojlović, ali se sve završilo povoljno za goste. Konačno u 24. minutu četa trenera Milovića je došla do prednosti. Posle jednog oštrog centaršuta Vujoševića, lopta je pogodila kapitena Anđića i završila u mreži – 1:0.

Samo što je počelo drugo poluvreme ekipa Hajduka je udvostručila prednost. Iz slobodnog udarca, sa 18 metara Milan Matijević je preciznim šutem savladao nemoćnog Stajkovića. Posle uspešnog solo prodora Matijevića, Bjedov je u svom kaznenom prostoru srušio raspoloženog napadača Hajduka a sudija pokazuje na belu tačku. Kazneni udarac izveo je Matijević, ali je Stajković dobrom intervencijom izbio loptu u korner. Posle uspešne solo akcije Šušnjar je uputio šut na gol, lopta je na putu ka mreži pogodila igrača Bačke u ruku, pa je sudija Menićanin po drugi put pokazao na penal. Siguran izvođač bio je kapiten Slobodan Vuković koji je postavio konačan rezultat- 3:0.