ponedeljak, 6 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

KULJANIMA BOD PROTIV ODLIČNOG JEDINSTVA

Hajduk 1912- Jedinstvo 1:1 ( 1:0)

Kula- Gradski stadion :“Milan Sredanović“.

Sudija: Tomislav Mudrinić (Bačka Palanka) 7.

Strelci: Furtula 28. min. (Hajduk) a Perović u 51. min. za Jedinstvo

Žuti kartoni:  Manojlović, S Vuković, Slijepčević, Žiža (Hajduk), a Zeljković,Vasović (Jedinstvo) .

Crveni karton: Vasović u 86. minutu (drugi žuti) (Jedinstvo).

Hajduk1 912: Drinčić 8, Manojlović 6,5, Arežina 7,5, S. Vuković 7, Lončar 7, Furtula  8, Laćarak ,6,5, Sljiepčević 7 (Bogićević 6), Božović 7, Žiža 6,5 (Z. Vukovića 6,5) Kostić 6,5.

Jedinstvo: Jovišić 7, Maloduš 7, Kačar 7, Ivetić 7, Ranđić 8, (Milovčević), Krkobabić 7,5, Đokić 8 (Lazić- 6,5), Zeljković 7,5 (Subotić 6,5), Nikolić 7,5, Vasović 7,5, Perović 8,

Igrač utakmice: Drinčić

Nisu fudbaleri Hajduka uspeli da prekinu uspešnu seriju Staropazovčana, koji nisu osetili gorčinu poraza u poslednjih osam kola. Od samog početka bilo je vidljivo da gosti nisu došli da se brane. Igrali su otvoreno, a plod takve igre su i dve zrele prilike koje nisu iskoristili. U obe kritične situacije je mladi vratar domaćih Miljan Drinčić izašao kao pobednik. Za te promašaje gosti su kažnjeni u 28. minutu, kada je najbolji strelac lige Nikola Furtula, sa ivice kaznenog prostora snažnim i preciznim šutem zatresao mrežu Jovišića- 1:0. U ovom delu domaći su imali još jednu šansu, ali nisu uspeli da je pretvore u pogodak.

U nastavku meča gosti se nisu mirili sa vođstvom Kuljana, pa su sve češće i opasnije ugrožavali Drinčića koji je uspešno čuvao svoj gol. U 51. minutu nije mogao sprečiti pogodak Perovića koji je sa 15-ak metara matirao pokrivenog golamana Hajduka. Do kraja susreta bilo je pokušaja na obe strane da se stigne do prednosti, ali su mreže ostale netaknute, jer u ključnim situacijama igrači obe ekipe nisu bili na visini zadatka.