petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

KURČUBIĆU PETI NASLOV U NAZORU

Drago Kurčubić pobednik je 29 šahovskog Memorijala prof. mr. „Franja Matarić“, koji je u petak završen u HKUD „Vladim Nazor“ Sombor. Posle devet odigranih kola, koji su ove godine trajali nepredviđeno duže nego obično, zbog poznate situacije oko korona virusa (čak tri meseca se nije igralo), pobednik je osvojio 8 poena i prvo mesto na memorijalu.

Učesnici tradicionalnog memorijala

Ovo je njegov peti trijumf na deset nastupa na ovom takmičenju, i on je najuspešniji takmičar svih dosadašnjih memorijala. Dragan Delija je sakupio 7 poena i njemu je pripalo drugo mesto, a treće je zauzeo Petar Mandarić sa dva poena manje od prvog, odnosno poen od drugoplasiranog.

Među 24 ovogodišnja učesnika nije bilo prošlogodišnjeg pobednika Ilije Vlaisavljevića, koji je izostao zbog bolesti. Peharima, diplomama, i sa po jednom knjigom nagrađena su prva trojica na turniru, a specijalne zahvalnice dobili su Radomir Kovačić, sudija na memorijalu i Petar Mandarić, za fer-pley potez na ovom tradicionalnom takmičenju kojeg je uspešno organizovala sportska sekcija društva sa pročelnikom Pavlom Matarićem.