subota, 8 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

LJUBAV PREMA RADNIČKOM NE POZNAJE GRANICE

Miroslav Korda, (treći s desna) u društvu prvotimaca Radničkog na Gradskom stadionu u Somboru

Miroslav Korda, pedesetšestogodišnji Somborac, od pre godinu i nešto dana žitelj Minhena na privremenom radu u tom velikom, trećem po veličini Nemačkom gradu, u pokrajinu Bavarskoj. Posle 35 godina rada kao pomoćni radnik u somborskoj bolnici odlučio se otisnuti u tuđu državu i započeti novi život. Trebalo je ostaviti svoje najbliže, kolege, prijatelje, svoj grad, krenuti ispočetka. Bilo je dileme, poteškoća, drugi jezik, drugi ljudi, druge navike. Vagao je Miroslav sve, i posle prve plate od nekih 1.8oo eura odlučio je ostati na duže. Kaže, ko hoće raditi, posla ima, nije se pokajao.

Radi u jednom hotelu, nije teško, ima solidan smeštaj, redovnu platu, uči jezik, gradi nova prijateljstva. Slagao bi kad bi rekao da mu ništa ne nedostaje. Pored najmilijih, njegov Sombor se ne može zameniti ničim, a njegov Radnički, pogotovo.

https://www.instagram.com/ijweddings/


Još kao mali, uz dedu, Jovana Pesta, fudbalera Radničkog iz davnih 40-tih godina prošloga veka, i ujaka, koj je mlađi, dolazio je na Gradski stadion i bio jedan od najvernijih navijača somborskih „munkaša“. Ljubav prema ovome klubu nikada nije splašnjavala, pa ni danas, kada je od Sombora udaljen preko 1.000 kilometara. Slobodno vreme iskoristi za dolazak u Sombor i obavezno poseti Gradski stadion da vidi i čuje šta ima novo u Radničkom. Njegova poseta nikada nije bila praznih ruku. Od svojih primanja u tuđini, Miroslav odvoji koji evro za svoj omiljeni klub. Tako je pre tri meseca klubu darivao dvanaet lopti za treninge, a u najnovijoj poseti ovih dana doneo je na Gradski stadion dva para dobrih golmanskih rukavica, tri lopte za igru i pumpu za lopte. Srce mu je puno kada dođe na trening i susretne se sa prijateljima. Jedan je od retkih, kome je Radnički toliko prirasto srcu, a u njegovom primeru, tako se vole samo najbliži.

Povezano:  PODRUČNA LIGA SOMBOR - OMLADINAC SRUŠIO LIDERA!

V.Janković

https://www.instagram.com/ijweddings/