ponedeljak, 6 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MFL 1. RAZRED – SILOVIT START TEREKVEŠA

Overiti učinjeno u Srpskom Miletiću

Fudbaleri Terekveša

Među iznenađenjima prvoga kola u prvenstvu MFL I razreda smatra se rezultat postignut u Srpskom Miletiću, gde su fudbaleri Terkveša ubedljivo savladali domaćeg Zadrugara rezultatom 0:3. Domaćin, prošlogodišnji član Vojvođasnske lige Sever, koji je dobrovoljno napustio četvoroligaško društvo i svoje mesto prepustio Vrbasu, važio je za favorita u susretu sa Svilojevčanima, novajlijom u ovoj Ligi, a na kraju se ispostavilo da svi koji su tako mislili, nisu bili u pravu. Istini za volju, ekipa Zadrugara je u novo prvenstvo ušla dosta oslabljena, jer je i glavni motor ekipe, igrač i trener, Damir Vuković prešao u somborski Radnički, a pored njega i još neki fudbaleri su napustili klub.
Opet ništa ne umanjuje uspeh tima iz Svilojeva, koji su hrabrom igrom pod vođstvom trenera Bojana Jelisavca došli do važne pobede na startu novoga prvenstva. Golove za Terekveš postigli su Božić u 35., Radaković u 56. i Ljubojević u 83. minutu susreta. Njihov predstojeći meč u drugom kolu protiv Hajduka iz Stapara pred svojim navijačima, daće odgovor na pitanje da li je pobeda u Miletiću bila puka slučajnost, ili su fudbaleri Terekveša toliko dobri i spremni za nove uspehe. Stoga će želja svih fudbalera Terekveša biti da u nedelju Staparcima pokažu koliko mogu, i da novom pobedom overe učinjeno u prvom kolu.
Na drugoj strani, fudbaleri Hajduka su ispoljili efikasnost na premijeri pred svojim navijačima, kada su Jedinstvu sa Velikog salaša dali pet komada, a ujedno i pokazali slabost u odbrani, jer su im gosti iz Ribareva dali četiri gola. U svakom slučaju duel u Svilojevu bi trebao da opravda epitet derbija, i svi koji dođu na ovaj meč ne bi trebalo da se pokaju.

V.J.