subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MILAN ZULIĆ SA NAMA

Tri izložbe u Rimu

Pored sopstvenog i prepoznatljivog istraživačkog stila koje su obeležile ideje izražene u brojnim radovima originalnih rešenja u različitim oblastima vizuelne umetnosti, osnovna ideja umetnosti Milan Zulića je u istraživanju i pronalaženju novih prostora u slikarstvu, skulpturi, fotografiji, video umetnosti i dizajnu jer on vidi mogućnost kreativnog izražavanja u svemu što ga okružuje.

www.milanzulic.com

Njegova umetnost sve više dobija prostora na svetskoj umetničkoj sceni od Rusije do Brazila, preko Meksika i Amerike do Indije, Rusije, Poljske, Engleske, Francuske, Španije, Portugalije, Nemačke, Belgije, Luksemburga, Italije, Grčke, pa sve do Egipta, Čilea, Argentine…  A, ove godine je i beogradska publika videla Zulićeve radove na izložbi “100 najboljih” ex Yu fotografija (od pristiglih 2634 radova) na godišnjoj ReFoto izožbi „Identitet“ u galeriji „Pro3or“.

www.milanzulic.com

Jedna od skorašnjih međunarodnih izložbi na kojima je njegov rad prošao selekciju je i 31. Štutgarter winter festival. Ovaj evropski festival predstavlja presek najboljih međunarodnih kategorija nove umetnosti, videa, performansa, instalacija i muzičkih dešavanja. Pored Štutgarta značajan uspeh ove godine je proglašenje međunarodnog žirija da Zulićev rad od preko 950 pristiglih, svrsta u selekciju od 15 najboljih evropskih ostvarenja u veoma jakoj konkurenciji i prikaže ga na Eurovideo festivalu koji se održao u pet evropskih zemalja u Belgiji u Liježu i Antverpu, Luksemburgu, Francuskoj, Podgorici i u glavnom gradu Italije Rimu.

www.milanzulic.com

Nakon što je Italijanska publika po prvi put videla radove Milana Zulića uskoro su usledile još dve izložbe u Rimu na kojima se ovaj umetnik predstavio u galeriji “Oga” i galeriji “Millepiani” na “Rome Art Week”-u. Ovog umetnika u februaru očekuje i četvrta izložba u Rimu. Pored Italije radovi su mu se pojavili i na upravo završenom umetničkom festivalu “Binnar” u Portugaliji gde je predstavljena selekcija umetnika koji stvaraju u polju skulpture, slike, muzike, videa i performansa.

Milan Zulić je izuzetno plodan umetnik iza koga stoje preko petnaest hiljada radova u oblasti crteža, slikarstva, skulpture, videa, fotografije i proširenih medija. Izlagao je na 32 samostalne izložbe i preko 200 kolektivnih (Beograd, Novi Sad, Podgorica, Rijeka, Zagreb, Ljubljana, Maribor, Skopje, Atina, Napulj, Trst, Sofija, Barselona, St. Petersburg, Marselj, Cirih, Varšava, Buenos Aires, Santa Fe, Šilong, Sao Paulo, Sao Luis, Vitoria, Valparaiso, Koventri, Kairo, Ren, Nant, Sent Malo, Mabež, Lijež, Antverpen, Njuark, Guadalahara, Monterej, Meksiko siti, Moskva, Štutgart, Rim, Luksemburg …).
Više puta nagrađivan za crtež, fotografiju, video i dizajn. Radovi mu se nalaze u svetskim i domaćim kolekcijama.

 

www.milanzulic.com

www.milanzulic.com