utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MILKA NIKŠIĆ TRENER REPREZENTACIJE VOJVODINE M 12

Veliko, verovatno i najveće dosadašnje priznanje prigrevačkom rukometu došlo je ovih dana. Na spisku kandidata za sastav reprezentacije Vojvodine u kategorijama M 12 i M 14 kod dečaka, odnosno u kategoriji devojčica Ž 12 našla su se imena nekoliko članova RK PIK Prigrevica i ŽRK Prigrevica.

Kod dečaka M 12, rođeni 2008. i mlađi, na spisku su desno krilo Aleksandar Arbutina, levo krilo Milan Ćuća i golman Jovan Ostojić.

U dve godine starijoj grupi M 14 su levo krilo Ilija Miličević, srednji bek Đorđe Miočinović, levi bek Milan Lazić i golman Dušan Zekić.

U kategoriji devojčica Ž 12 pozvana je levi mek Milana Zekić. Svi oni su svojim igrama i ponašanjem skrenuli pažnju na svoj talenat koji je ukomponovan sa visoko stručnim radom koji gaji njihov trener, Milka Nikšić, koja je imenovana od strane RS Vojvodine za trenera reprezentacije M 12.

Prema planu i programu koji je zacrtan od strane RSV okupljanje bi trebalo da bude 5. aprila, ali zbog svima poznate epidemiološke situacije u celoj državi, za sada je neiszvesno da li će datum biti pomeren.

Ovaj poziv trebao bi da je čast za celo selo, apatinsku opštinu, a i zapadnobački okrug, jer je struka pokazala da u našem sportu postoje veliki talenti, samo ih treba pravilno usmeriti i stručni kadar postaviti na odgovarajuće pozicije. Imenovanje Milke Nikšić na mesto trenera ovih dečaka kojima je  sada najpotrebnije uliti ispravnan pristup igri, pravilno ih usmeriti i naučiti najosnovnijim elementima rukometne igre nije slučajnost. Milka se u više navrata dokazala kao vrsan stručnjak i već godinama dokazuje da se na ovim prostorima rađaju dobri sportsisti, pre svega rukometaši.

Kompletnom sastavu koji će se naći u grupi najtalentovanijih mladih nada srpskog rukometa treba poželeti sreću, stati iza njih i omogućiti klubu na čelu sa Milkom da napreduje, jer su oni postali prepoznatljiv znak uspešnih mladih sportista apatinske opštine.