sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MLADE APATINSKE ATLETIČARKE ODLIČNE NA TAKMIČENjU U SREMSKOJ MITROVICI

Šest medalja uz šest oborenih ličnih rekorda za mlade nade apatinske atletike

Mala, ali odabrana ekipa sa trenerom Bojanom Tomaševićem

U nedelju su Atletski klub Srem i Sremska Mitrovica ugostili na svom atletskom stadionu preko 800 mladih atletičara iz 29 atletskih klubova, koji su nastupili u okviru tradicionalnog Prolećnog mitinga prijateljstva.

Apatin i istoimeni Atletski klub na ovom velikom i izuzetno kvaltetnom takmičenju odlično su predstavljale tri takmičarke Milica Zanze, Sofija Bujić i Jovana Kuridža, a predvođene trenerom Bojanom Tomaševićem i uz veliku podršku roditelja.

Tročlana ekspedicija postigla je sjajne rezultate, koje krase tri medalje, od kojih je dve osvojila Milica Zanze (2010. godište) koja je prvo mesto i zlatnu medalju ostvarila u trci na 60 metara uz oboren lični rekord (8 sekundi i 65 stotinki) u konkurenciji od 52 takmičarke i bronzanu medalju u skoku u dalj (4,15 metara), gde je nastupilo 24 takmičarke. Treće mesto i bronzanu medalju za Atletski klub Apatin u konkurenciji 29 takmičarki u skoku u dalj osvojila je Jovana Kuridža (2013. godište) sa novim ličnim rekordom od 2 metra i 99 centimetara, Jovana je nastupila i u trci na 60 metara u konkurenciji 55 takmičarki gde je osvojila 16. mesto sa novim ličnim rekordom 10 sekundi i 80 stotinki.

O njima će se tek čuti, Jovana, Milica i Sofija

Sjajan nastup i osvojena dva šesta mesta u dve discipline sa dva lična rekorda u izuzetno jakoj konkurenciji od preko 50 takmičarki ostvarila je Sofija Bujić koja je u trci na 60 metara u kojoj je nastuplio 55 takmičarki, istrčala rezultat 10 sekundi 48 stotinki, a u skoku u dalj ostvarila je rezultat 2 metra i 89 centimetara, gde je nastupilo 29 takmičarki.

Odličan nastup mladih atletičarki na jednom od najbrojnijih i nakvalitetnijih atletskih mitinga za mlade u Republici Srbiji, pokazuje na najbolji način da Atletski klub Apatin sprovodi kvalitetnu besplatnu atletsku školu koja se baštini od samog osnivanja do danas, punih 20 godina. Ostvareni rezultati u Sremskoj Mitrovici daju odličan uvod za obeležavanje jubileja dve decenija postojanja Atletskog kluba Apatin koji je 29.04.2021. godine.