petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MLADI APATINCI UZ „PARNI VALJAK“

U četvrtak se na stadionu beogradskog Partizana odigrava utakmica Lige evrope protiv istoimenog domaćeg kluba i AZ Alkmara iz Holandije

Zbog učestalih ispada „vernih navijača“, Partizan je kažnjen i biće lišen podrške pristalica kluba. Odlukom UEFA utakmici neće moći da prisustvuju odrasli navijači, pa je Partizan trebao da igra pred praznim tribinama, ali su čelnici evropskog fudbala pronašli  neko rešenje i dozvolili da se na tribinama nađu deca do 14 godina starosti.

Iskrenim srcem za voljeni klub

Beograđani su i prošlu utakmicu, protiv norveškog Moldea, igrali pod istim uslovima. Dan uoči susreta dobili su informaciju da smeju na tribine pustiti decu, pa se samo za jedan dan angažovalo oko 6.000 mališana koji su davali sjajnu podršku svojim miljenicima. Ovoga puta Beograđani su imali mnogo više vremena da se organizuju, pa su na svom sajtu objavili uslove pod kojima se može doći do besplatnih ulaznica i način dolaska na stadion. Treneri mlađih kategorija apatinske Mladosti brzo su reagovali i obezbedili sve što je neophodno da bi se njihovi učenici našli na toj utakmici gde se očekuje preko 20.000 mališana iz svih krajeva Srbije, ali i iz BiH, Makedonije, Crne Gore i Republike Srpske.

Stupio sam u kontakt sa Partizanom i obezbedio dovoljan broj ulaznica, pa će pored naše dece na put krenuti i oko 20 dečaka iz ŠF Olimpik Apatin. Moram naglasiti da je lokalna samouprava imala sluha prema ovoj ideji i da nam je pomogla da se organizujemo i da sa nestrpljenjem isčekujemo četvrtak i utakmicu. To za decu mnogo znači i vidno je da se već sada spremaju za organizovano navijanje, kaže Petar Bursać igrač i trener mlađih kategorija apatinske Mladosti koji je svojevremeno bio igrač mladih selekcija Partizana.