nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MLADI APATINSKI ATLETIČARI USPEŠNI NA NOVOGODIŠNjEM MITINGU

                                Stavljen lep pečat za kraj sezone sa osvojenih osam odličja

                                      Dva zlata Miloša Drekovića i zlato Milice Zanze

Mladi atletičari iz Opštine Apatin članovi AK Apatin Apatin i AK Omladinac Prigrevica, uspešnim nastupom na Novogodišnjem mitingu koji je u organizaciji Atletskog kluba Vojvodina održan juče u Hali 1 Novosadskog sajma, na kojem je nastupilo 640 atletičara i atletičarki iz 26 klubova iz R. Srbije i zemalja iz regiona, stavili su najlepši pečat za kraj uspešne takičarske 2018. godine.

Milica Zanze prva na 60 m

Članovi Atletskog kluba Apatin nastupili su u velikom broju na takmičenju i osvojili su ukupno 6 medalja, Miloš Dreković bio je dominanatan u trci na 60 metara i na taj način odbranio titulu od pršle godine, on je i u skoku u dalj osvojio zlatnu medalju, Milica Zanze bila je ubedljiva u trci na 60 metara i isto odbranila titulu od prošle godine.

 

Jovana Kuridža i bronzana medalja

Srebrne medalje osvojili su Uroš Mandić u trci na 50 metara i Rastko Radišić u trci na 30 metara, dok je bronzanu medalju osvojila Jovana Kuridža u trci na 50 metara.

Pored njih svi ostali članovi AK Apatin koji su takmičili dali su svoj maksimum i bili u vrhu plasmana u svojim grupama i blizu ulaska u finala.

Srebrni Uroš Mandić
Srebro za Rastka Radišića

Na takmičenju su nastupili i na najlepši način prezentovali Opštinu Apatin i članovi AK Omladinac Prigrevica čiji su takmičari osvojili dve srebrne medalje,  Branislav Tadić u trci na 60 metara i Nikolina Korica u trci na 600 metara.

Na takmičenju u Novom Sadu su u pratnji  dece bili trener Bojan Tomašević i asistent Zoran Čegar, uz koje su punu podršku deci na takmičenju pružili i roditelji.

Treba napomenuti da je besplatna škola atletike koju je pokrenuo AK Apatin, početkom marta 2017. godine i kroz koju je prošlo preko 100 polaznika u potpunosti opravdala svoje postojanje i rukovodstvo kluba je ponosno na sve što je urađeno na tom planu u protekle dve godine.

U 2018. godini, pored sjajnih rezultata mladih atletičara, seniori su bili odlični i osvojili su 7 medalja na zvaničnim prvenstvima Srbije (Đuro Borbelj osvojio je tri medalje – Prvak Srbije u planinskom trčanju  i osvojač dve bronzane medalje na Prvenstvima Srbije na 10.000 metara  3.000 metara stipl, Aleksandra Burkanović je prvak Srbije na 50 kilometara, Snežana Milošević osvojila je drugo mesto na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu na 12 sati, gde je na istom takmičenju Slađana Dečermić zauzela treće mesto, i sedmo odličje Zoran Radičanin koji je bio trećeplasirani na Prvenstvu Srbije u maratonu. I ostali članovi AK Apatin dali su pun doprinos promociji Apatina u zemlji i inostranstvu, uspešnim nastupima na međunarodnim takmičenjima.

Miloš Dreković sa trenerima

Atletski klub Apatin u 2018. godini, organizovao je dva sjajna atletska događaja 23. Apatinski Dunavski polumaraton i 3. Prekogranični ultramaraton Osijek-Apatin (50 kilometara), na kojima je nastupilo sveukupno blizu 1000 učesnika.

Miloš Dreković šampion na 50 m

U narednoj godini je cilj da se nastavi sa radom u još većem obimu, da se nastavi sa obezbeđivanjem adekvatnih rekvizita za rad sa decom  sa realizacijom ideje u vezi sa izgradnjom atletske staze koja je neophodna da bi se nastavilo sa daljim razvojem bazičnog sporta poput atletike koje bi doprinele i razvoju sveukupnog sporta u Apatinu, takođe u 2019. godini u planu je organizacija 4. Prekograničnog ultramaratona Apatin- Osijek 17.3.2019. godine, 24. Apatinskog Dunavskog polumaratona 20.10.2019. godine.