četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MLADI RUKOMETAŠI PRIGREVICE VICEŠAMPIONI VOJVODINE

„KLINCI“ NADVISILI SEBE

Nadvisili sebe i rivale, a usput proslavili selo, ekipa PIK Prigrevica M12

Pogled na konačnu tabelu rukometnog prvenstva Super lige Vojvodine M12, za dečake rođene 2005. godišta i mlađe, ne može nikoga da ostavi ravnodušnim. Na deobi prvog mesta nalaze se Vrbas Petrol iz Vrbasa i PIK Prigrevica sa po 22 osvojena boda. Radi boljeg uspeha u međusobnom susretu Vrbašani su se okitili zlatom, ali to ne može da umanji sjajan uspeh mladih Prigrevčana koji su se zbog te činjenice morali zadovoljiti srebrom.

Đorđe Miočinović najbolji igrač prvenstva i direktor lige mlađih kategorija Vojvodine Vladimir Knežić

Ova srebrna medalja ima zlatni sjaj, jer su „klinci“ iz jednom malog sela u sklopu opštine Apatin sa oko 3.000 stanovnika iza sebe ostavili mnoge uspešnije i poznatije gradove sa rukometnom tradicijom poput Bačke Palanke, Pančeva i mnogih drugih gradova. Sve četiri pomenute ekipe igraće 26. i 27. maja u Bačkoj Palanci na prvenstvu Srbije i to kao predstavnici Pokrajine. Rezultat za svaku pohvalu, jer je ostvaren u veoma jakoj konkurenciji gde je nastupalo više stotina mališana iz raznih gradova cele Vojvodine.

Završna dva kola igrala su se u Prigrevici i priča su za sebe. Prepuna hala, atmosfera za pamćenje, rival za poštovanje, a prigrevački „klinci“ na visini zadatka. Nošeni bodrenjem svojih roditelja, rođaka, prijatelja, poznanika i ostalih koji su uspeli da se nađu na ovoj završnici velikog rukometnog spektakla za mališane, Prigrevčani su na plaće položili TSK iz Temerina 15:10 i Dinamo iz Pančeva 16:12. Radosti nije bilo kraja, a poseban trenutak se desio kada je specijalan žiri proglasio Đorđa Miočinovića za najkorisnijeg igrača lige. Taj mališan, čije se ime mora zapamtiti, u sedan utakmica je bio proglašavan za najboljeg aktera, pa je donekle očekivana ovakva odluka.

Pehar u pravim rukama, kapiten Milan Lazić i delegat takmičenja Damir Miljević

U trenucima slavlja na trenutak je zaboravljen veliki problem, finansije, koji bi mogao da zaustavi razvoj ovih dečaka. Treba se nadati da će nadležni brzo reagovati i da će pronaći rešenje za dečake koji bi trebali da na najlepši mogući način prezentuju našu opštinu. Oni su to zasluženo osvojili i valjda se neće dozvoliti da se radi tog problema uskrati zadovoljstvo mladim Prigrevčanima da se nađu na smotri najboljih ekipa čitave Srbije.

-Rezultat ovih mališana dokaz je da radimo dobro i planski. Medalje su im motiv da rade još bolje, jer je pred njima blistava rukometna budućnost. Zadovoljni smo ostvarenim, ali to ne znači da smo tu stali. Daćemo sve od sebe da se sa prvenstva države vratimo sa nekim odličjem, optimista je kao uvek učiteljica mladih rukometaša trener Milka Nikšić, koja se zahvaljuje svima koji su stali uz klub: – Posebnu zahvalnost moramo uputiti roditeljima koji su nas podržavali tokom čitavog prvenstva, ali i sekretaru MZ Mili Vukajliji koji nas je podržao i omogućio da besprekorno organizujemo završnicu turnira u našoj hali. Naravno tu su i naši verni navijači koji su nam svojim bodrenjem daval vetar u leđa. 

A uspeh „klinaca“ koji su nadvisili sebe došao je u trenucima kada je Prigrevica imala svoje tradicionalne „Majske svečanosti“. Ovi mališani su svom selu podarili nešto vredno, lepi i veliko, a sada je na selu da im se na neki način oduži.