nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MLADI RUKOMETAŠI PRIGREVICE ZADIVILI SRBIJU

BRONZA KAO ZLATO

Mladi rukometeši PIK Prigrevice, tačnije dečaci rođeni 2006. i mlađi, osvojili su minulog vikenda na završnom turniru prvenstva Srbije u Bačkoj Palanci bronzanu medalju. Nesreća, peh i doza neiskustva doprineli su da najtalentovanija rukometna generacija sa ovih prostora ne zaigra u finalu i kući se vrati sa najsjajnijim odličjem. A sve je delovalo prelepo i verovatno da je pomisao da će se naći u finalu velikog takmičenja doprinela da dečaci koji ruše sve pred sobom naprave seriju tehničkih grešaka koje su im uskratile mogućnost da se nađu u finalu.

Naši šampioni

Krenimo redom, kao neprikosnoveni na ovom delu rukometne scene, mladi Prigrevčani su otišli na završni turnir svoga uzrasta koji je održan 1. i 2. juna u Bačkoj Palanci. Prvog dana takmičenja Prigrevčani su bili u grupi sa RK „Beograd” iz Beograda i RK „Rudar” iz Kostolca. Snagu učenika trenera Milke Nikšić rivali su brzo osetili, jer su ih savladali sa visokim rezultatom. RK „Beograd” pobedili rezultatom 18-8, a RK „Rudar” sa rezultatom 15-2. Sa te dve pobede Prigrevčani su se plasirali u polufinale. Svi dečaci su dobili šansu da pokažu šta znaju, a oni najmanji su dali sve od sebe da se pokazu isto kao i stariji klupski drugari.

Drugog dana takmičenja u polufinalu sastali smo se sa URK „Studentski Grad”. Za ovu utakmicu se može slobodno reći da je bila finale pre finala. Uz nekoliko naših tehničkih greški na samom kraju utakmice izgubili smo rezutatom 12-11, iskreno govori tvorac ove generacije trener Milka Nikšić.

Milan Lazic kapiten, dobio pehar od reprezentativca Srbije Rajka Prodanovica

Mnogi bi poklekli nakon ovako nesrećnog poraza, ali ne i Prigrevčani. Oni su u utakmici za treće mesto savladali dečake iz RK „Smederevo” rezultatom 16-7 i tako osvojili bronzanu medalju. Koliko je to uspeh znaju oni koji vode ovaj sport. Prigrevica je jedini seoski klub koji je uspeo da se domogne završnice prvenstva države. Oni su za protivnike imali vršnjake iz velikih rukomentih centara i gradova gde treneri imaju na raspolaganju na stotine igrača koji imaju sjajne uslove za rad, materijalno su bolje stojeći, obezbeđeno im je sve što treba za napredovanje, ali nemaju ono što se ne kupuje, već se sa time čovek rađa i to su geni, neustrašivo krajiško srce koje zna da voli klub, selo i državu. Milka im je usadila pobedonosni mentalitet i od takvih dečaka se mogu stvarati šampioni koji će u svakom trenutku u prvi plan stavljati klupski interes, pa tek onda svoju afirmaciju.

Dušan Zekić dobio pehar od Aleksandra Savića za najboljeg golmana
Četa mala, ali odabrana

Ostaje žal za zlatnom medaljom. Velika je šteta što polufinalna utakmica nije bila finalna, ali takav je žreb. Momci su bili odlični, dokazali su po ko zna koji put da sa dobrim radom uvek stižu i odlični rezultati. Jedino smo selo koje je stajalo rame uz rame sa velikim gradovima i velikim rukometnim centrima. Nikome se nismo sklanjali i pokazali smo i dokazali da je Rukometni klub PIK Prigrevica na dobrom putu i da ima lepu budućnost. Moram da se zahvalim pre svega roditeljima ove dece, jer nam godinama unazad pružaju maksimalnu podršku i kada padnemo oni su uvek tu da nas dižu i guraju dalje. Uz pomoć njih, Mile Samardžije i Vesne Mandarić imali smo najbolje moguće uslove na prvenstvu. Zahvaljujem se i opštini Apatin koja nam je dala autobus na korišćenje. Hvala svima na podršci, mi nastavljamo dalje da radimo, kaže Milka Nikšić, koja posebno naglašava: – Uz bronzanu medalju naš klub je dobio još jedno priznanje. Golman našeg kluba Dušan Zekić proglašen je za najboljeg golmana državnog prvenstva. 

Iz kluba stiže i ova poruka: Zahvaljujemo se firmi Džimi Commerce, UR JV058 i roditeljima dečaka što su nam omogućili da učestvujemo na državnom prvenstvu. Isto tako se zahvaljujemo našim navijačima koji su u velikom broju došli da nas podrže.

A mi, koji se istinski radujemo ovakvim uspesima, od srca se zahvaljujemo mladim rukometašima PIK Prigrevice koji su na najbolji i najlepši način promovisali svoje selo i celu opštinu, jer su bili sportski ambasadori apatinske opštine u društvu rukometaša iz cele Srbije. „Klinci“ hvala vam i neka vas ova bronza motiviše na još žešći rad!