četvrtak, 21 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MLADOST DOBILA NOVOG TRENERA

ALEKSANDAR KESIĆ NA KORMILU APATINACA

Upražnjeno mesto šefa stručnog štaba apatinske Mladosti, koje je nastalo odlaskom Slobodana Bačića u Bačku iz Bačke Palanke, povereno je mladom Aleksandru Kesiću (32), nekadašnjem golmanu Mladosti, ali i mnogih drugih renomiranih srpskih klubova elitnog društva

Kesić je dete apatinskog fudbala i prve golmanske intervencije načinio je u najmlađem uzrastu kluba, da bi vremenom vrtoglavo napredovao i bio uzdanica svih mlađih nacionalnih selekcija. Kroz karijeru branio je za superligaške klubove i bio standardni golman matične Mladosti, potom je proveo izvesno vreme u Big Bulu iz Bačinaca, Paliću, Vojvodini, Radu, Radničkom iz Niša, kao i u subotičkom Spartaku. Za nacionalne selekcije SR Jugoslavije, Srbija i Crna Gora zabeležio je preko 30 nastupa za uzraste od 16, 17 i 19 godina i branio je za Srbiju za igrače do 21. godine starosti. Dakle, bogato iskustvo još uvek mladog stručnjaka moglo bi da bude od velikog značaja u daljoj trenerskoj karijeri koju započinje u Mladosti.

Kesić u društvu sa Bačićem, Torbicom i predsednikom kluba Jovanovićem

Sve što sam u životu radio bilo je temeljno i davao sam celog sebe. To mi je pomoglo da ostvarim, smatram dosta uspešnu karijeru, pa ću se tako ophoditi i prema trenerskom pozivu. Unapred ništa ne obećavam, sem savesnog rada, kako mene, tako mojih pomoćnika i svih ostalih koji žele da budu deo tima. Nemam trenerskog iskustva, ali ću pokušati da sve što sam naučio radeći sa najeminentnijim trenerima naše države sklopim u jednu celinu i sprovedem u delo. Nadam se da će to doneti odgovarajući rezultat, izjavio je Kesić.

Mladom stručnjaku u radu će pomagati Branko Bursać kao pomoćnik i Milan Damjanović trener golmana. Oni će pokušati da sa trenutnim igračkim kadrom obezbede dobar plasman u Vojvođanskoj ligi Sever, odnosno stabilnu ekipu u kojoj će mladi igrači imati priliku da se afirmišu.

Inače Kesić je imanovan odlukom Upravnog odbora Mladosti gde je jednoglasno usvojen predlog da on preuzme dirigentsku palicu prvog tima, a o stavu kluba predsednik Aleksandar Jovanović kaže: – Svi smo složno prihvatili da Kesić bude novi trener. Naša ideja je da omogućimo mladim ljudima poput Saleta da se oprobaju i dokažu u trenerskom zanatu. On je ponikao u ovim redovima i na najbolji mogući način proneo slavu kluba i grada, pa smatramo da je zaslužio šansu. Verujemo u njega, jer je u krugu fudbalera omiljen i za sada sve funkcioniše besprekorno.

Treninzi protiču u sjajnoj atmosferi

U ovim trenucima mladom Kesiću je neophodna podrška, jer je tek zaplovio u trenerske vode, koje često znaju biti nepredvidive. Međutim, njegovi stavovi iz vremena kada je bio profesionalni golman daju svima za pravo da se nadaju da će Mladost biti odskočna daska za mladog Apatinca koji je poznat po upornosti, savesnom prilasku obavezama, odanošću i poštenom shvatanju celokupnog života.

Pa, nije nam ostalo ništa drugo nego poruka:- Sale, srećno!