ponedeljak, 27 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MLADOST SA POLA GASA PROTIV CRVENKE

MLADOST – CRVENKA 3:0 (2:0)

Stadion kraj Dunava

sudija; Đorđe Dopuđa (Sokolac)

strelci: Bursać (19. 11 m), Mitrrović (38. 11 m) i Vukadinović (52.)

žuti kartoni: Vejnović, Basarić, Vukadinović, Mišković (Mladost), J. Subotić (Crvenka)

MLADOST: Jeličić, Dulić 7,5, Vejnović 7,5, Basarić 8, Bursać 8, A. Jovović 7,5, Mitrović 7,5, (Divjak), Vukadinović 7,5, (Solać), Rapaić 7,5, Repac 7,5, (Đeri 7,5), Mišković 8

CRVENKA: Gostović 6,5, Bošković 6, Ivić 6, J. Subotić 5,5, (Maksimović 6), Zelić 6,5, Šakić 6,5, M. Subotić 6,5, Trifunović 6, Bešić, (Javor),(Đuričković), Božičić 6, Babić 6

igrač utakmice: Petar BURSAĆ (Mladost)

Apatinci su prema očekivanjima lako došli do tri boda. Crvenčani su se opredelili za  totalnu defanzivu i od samog starta se videlo da ih napad mnogo ne interesuje, pa su sve podredili da što duže sačuvaju svoju mrežu. Nakon nekoliko propuštenih prilika u uvodnim minutima susreta u 19. je u kaznenom prostoru Crvenke sa leđa oboren Mišković, pa je sudija Dopuđa pokazao na belu tačku, a siguran je bio Bursać. Apatinci su nastavili da atakuju ka golu gostiju, ali su prednost duplirali tek u 38. minutu nakon drugog penala. Ovoga puta oboren je bio kapiten Rapaić, a siguran izvođač Mitrović.

Drugo poluvreme je takođe proteklo u boljoj igri domaćina koji je od nekoliko šansi, koje su morale da se realizuju, iskoristio samo jednu u 52. minutu kada je Vukadinović preciznim udarcem sa oko 14 metara poslao loptu uz samu desnu stativu Gostovićevog gola.

Mladost je ostala u samom vrhu tabele Vojvođanske lige Sever, a u sledećem kolu iga derbi sa Vojvodinom iz Bačkog Gradišta koja je lider prvenstva.