sreda, 12 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

MLADOST SLAVILA U DERBIJU PROTIV TEKSTILCA

OŽEGOVIĆ EVRO-GOLOM PRESUDIO

MLADOST – TEKSTILAC 1:0 (0:0)

Stadion Mladosti, gledalaca oko 100

sudija Jovan Krušić (Kanjiža) 7

strelac Ožegović 81

žuti kartoni: Petreš, Rapaić, Mandić (Mladost Apa), Gostović, Dakić, Josović, Prelić, Milenković (Tekstilac)

MLADOST APA : Rašeta, Petreš 7, Kuntić 7, (Basarić), Gligorijević 6,5, Milanović 7,5, Faber 8, Rapaić 7, Stančević 6, (Ožegović 8), Vujinović 6,5, Mišković 6, (Mandić 7)

TEKSTILAC: Ignjatović 6, (Spasić), Latinović 6, Gostović 6, Dakić 5,5, (R. MIlenković), Josović 6,5, Božičić 7,5, Ognjenović 6, Prelić 6,5, N. Milenković 6, Mitrović 6, Stanojković 6, (Ilić)

Igrač utakmice: Stefan Ožegović.

Prvo polubreme proteklo je u ne baš preterano zanimljivoj, a moglo bi se reći i na momente monotonoj igri oba rivala. Beležnice su ostale skoro prazne, jer je jedva moglo da se nabroji dve prilike, po jedna na obe strane. Na odmor se otišlo bez golova, ali očigledno sa jasnom vizijom trenera Slobodana Bačića šta treba menjati, pa je umesto Stančevića u igru uveo Ožegovića koji je preporodio igru Apatinaca, a ujedno postigao retko lep pogodak.

Danijel Fabre u akciji

Druga polovina utakmice pripala je domaćinu, koji je imao više od igre i zrelije prilike, pogotovo nakon što je u igru ušao Mandić. Ključni momenat dogodio se u 81. minutu kada je Ožegović primio loptu na nakih 20 metara od gola Tekstilca. Nije mu smetalo što je situacija bila iskosa sa leve strane, već je snažnim i preciznim udarcem pogodio suprotni ugao Miloša Ignjatovića.

Stefan Mišković

Mladost je sa ovom pobedom trenutno na liderskoj poziciji Vojvođanske lige Sever sa 17 bodova, ali i utakmicu više od Radničkog 1912 i Sloge iz Čonoplje. U sledećem kolu Apatinci gostuju u Crvenki.

Povezano:  SUTRA RADNIČKI 1912 IGRA KUP UTAKMICU PROTIV TISE IZ ADORJANA

Foto: Vinko Janković