četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MLADOST U NEDELJU IGRA UTAKMICU ODLUKE

U nedelju od 17 časova na stadionu kraj Dunava fudbaleri Mladosti igraju susret 28. kola Vojvođanske lige Sever protiv ekipe Preporoda iz Novog Žednika. Voljom žreba, ali i niza drugih okolnosti, ova utakmica je poslednja u ovoj takmičarskoj godini, a ujedno je i derbi donjeg dela tabele, jer odlučuje ko će ostati u društvu vojvođanskih ligaša.

Naime, Apatinci su na 13. mestu na tabeli sa 30 osvojenih bodova, dok su gosti poziciju slabije plasirani sa bodom manje, koliko ima i „fenjeraš“ Mladost iz Turije. Sa pobedom izabranici trenera Slobodana Bačića obezbedili bi siguran opstanak, bez obzira na ishod drugih susreta, dok bi sve druge varijante, eventualno nerešeno, zavisile od subotnje utakmica u kojoj se, u Srpskoj ligi Vojvodina sastaju u Subotici Bačka i Radnički iz Sremske Mitrovica.

Preuzeo ekipu u lošem trenutku, Slobodan Bačić

Dakle, Apatincima je neophodna pobeda i sada je vreme da navijači dođu i daju podršku ekipi koja će imati zadatak da sačuva koliki- toliki ugled kluba, koji je dospeo u nezavidnu situaciju. Ko je krivac, zašto klub tavori nekoliko sezona u dnu ovakve lige i gde je uzrok posrtanja, pokazaće analiza prvenstva i izveštaj o radu koja bi trebalo da usledi brzo, jer ovo nije dugoročno rešenje, a sada je neophodno da se svi ujedinimo i pomognemo. Na osnovu najava iz tabora Mladosti igrači su spremni da pruže sve od sebe i izbore opstanak, pa im treba poverovati. Ujedno apeluju na sve ljubitelje fudbala da dođu kako bi zajedničkim snagama ostvarili veoma bitan trijumf.

Pobeda, u koju moramo verovati, donekle bi popravila veoma loš utisak o sezoni koje će se morati što pre zaboraviti, ali ne i arhivirati, jer ima mnogo razloga da se izvuku neke pouke kako ne treba raditi. No, ostavimo to za neko drugo vreme, a sada neka se baci akcenat na utakmicu odluke i neka se igračima i stručnom štabu da maksimalna podrška, jer igraju za budući naraštaj koji je veoma blizo prvog tima. Iz tog razloga neka u nedelju stadion bude pun kao nekada, što će igračima biti dodatni motiv za dobru igru.