sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NA MLADIMA JE BUDUĆNOST MLADOSTI

JOVAN BAČIĆ PREDVODNIK NOVOG TALASA MLADIH FUDBALERA

Ovo proleće fudbaleri apatinske Mladosti igraju u velikom stilu. Pobede se ređaju, ali bitnije od bodova je činjenica da se šansa pruža mladićima koji su po godinama još omladinci, a koji ukazanu priliku znalački koriste. Jedan od onih kome se proriče sjajna fudbalska budućnost je Jovan Bačić, sin jednog od najboljih fudbalera Apatina svih vremena, Slobodana Bačića.

Jovan Bačić

O ovom darovitom mladiću smo već pisali, a da je reč o talentu čiji su dometi mnogo veći od trenutng ranga takmičenja, vreme će vrlo brzo pokazati. Bačić je svoj neosporni talenat pokazao u duelu sa večitim rivalom, Radničkim iz Sombora gde je bio veoma zapažen i postigao je lep pogodak.

Inače, kada smo već kod pomenute utakmice treba istaći da je Mladost zasluženo pobedila sa 3:0, a pored Bačića golove su još postigli Pešić iz jedanaesterca i Knežević.

A kakav bi to bio derbi da naš kolega Vinko Janković nije svojom kamerom zabeležio najinteresantnije detalje.

Iskreni zaljubljenici u sport, tačnije fudbal, očekuju da se ova dva kluba vrate na nekadašnje staze i da ponovo zavlada sportski rivalitet, jer se nekada sa nestrpljenjem isčekivao dan kada se igrao derbi, a kakve su to bile utakmice, dovoljan je podatak da se neke utakmice još i danas prepričavaju. U redovima ova dva kluba igralo je na desetina vrhunskih igrača kojima je jedinstvena želja bila da zaigraju u derbiju.

Foto: Vinko Janković