utorak, 22 junaApa-press vam želi dobrodošlicu!

NA POMOLU RENESANSA APATINSKOG BOKSA

KAKO SE VRATITI NA STARE STAZE?

Godinama je Apatin bio poznat po dobrom paprikašu, pivu i boksu. Neke stvari su ostale iste, pije se kvalitetno pivo, jede vrhunski paprikaš (ne onaj koji je reklamirao Knjaz Miloš), ali nažalost nema više boksera o kojima se priča kao majstorima ringa. Hoće li se šta promeniti i hoće li ova sportska grana ponovo zaživeti među mladim Apatincima, znaće se vrlo brzo, jer prema dobijenim informacijama uskoro sledi Izborna skupština BK Apatin gde bi trebalo da se donesu neke mere koje bi pomogle ponovnom povratku na stare staze.

Nekadašnji asovi apatinskog ringa

Evidentno je da Apatin nikada više neće imati onakve neustrašive momke koji su harali ringom u čitavoj velikoj Jugoslaviji i teško je poverovati da će se iz ove sredine izroditi na desetine pokrajinskih šampiona, ali zato ima mnogo drugih stvari koje se mogu unaprediti da sva energija mladih bude pravilno usmerena. Boks mora da dobije svoje pravo mesto i da većina shvati da to nije tuča, već da ovaj sport ima svoje ime „plemenita veština“. Novi ljudi koju budu preuzeli rad kluba, moraće da rade u tom smeru i da boks medijski zatupaju onako kako on to zaslužuje. Moraće da ulože mnogo truda da ga vinu u visine gde je nekada bio, ali ma koliko to teško izgledlo postoje realni izgledi da se uspe.

Još može pokazati mnogo toga, nekadašnji šampion, a sada trener Jovan – Jolega – Ćurčić

Za razliku od mnogih drugih, nekadašnjih bokserskih centara koji su doživeli sličnu sudbinu, Apatinci imaju na raspolaganju nekoliko nekadašnjih šampiona koji su još u mogućnosti da uvedu mlade u tajne boksa, poznavalace ove borilačke veštine, kao i zaljubljenike u boks pa sve to treba iskoristiti, zasukati rukave pa krenuti u rad.

Povezano:  BORBENOST ISPRED KVALITETA
I oni su nekada proslavili ime Apatina, Ilija Išan Škorić i Ivica Ćuk

Kako će se sve to odvijati i da li će klub imati snage da izbori svoje mesto među omladinom, znaće se vrlo brzo. U svakom slučaju, treba očekivati da će mnogo mladića i devojčica, pre svega zbog zdravlja, prići ovom klubu i da će naučiti tajne plemenite veštine.