četvrtak, 16 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NA PROLEĆE NOVI IZGLED RADNIČKOG 1912

Radnički 1912 pojačava tim

Već prvih dana zimske pauze stručni štab i Izvršni odbor somborskog Radničkog 1912 analizirali su jesenji učinak prvog tima i doneli odluke da se pojedincima zahvale na dosadašnjoj saradnji, odnosno kako se navodi, uskoro će se pojaviti transfer lista na kojoj će biti imena igrača koji su slobodni i koji mogu potražiti novu sredinu. Za sada se ne navode imena pojedinaca, ali je izvesno da će doći do kadrovskih promena unutar ekipe i da će konkurencija biti mnogo jača u odnosu na prvi deo prvenstva.

– U kosultaciji sa trenerima, a i članovima Izvršnog odbora, odlučili smo se na ovaj korak, jer smatramo da u ovom trenutku neki igrači ne mogu dati doprinos klupskim ambicijama koje su svima poznate. Bez obzira na dosta veliki bodovni zaostatak iza lidera na tabeli, novosadske Mladosti, Radnički 1912 ima obavezu prema gradskim strukturama, navijačima i svim ljubiteljima fudbala na ovim prostorima da se pošteno bori do poslednjeg sudijskog zvižduka i da pokuša da ugrozi Novosađane. Shodno klupskim željama i ambicijama u pregovorima smo sa pojedinim igračima koji nastupaju u ligama iznad naše i koji će biti u mogućnosti da ispoštuju ono što zahteva borba za titulu prvaka, prve su reči predsednika FK Radnički 1912 Zorana Janjatovića.

Ne odustaju od borbe za prvo mesto

Somborci su polusezonu okončali na drugom mestu na tabeli Srpske lige Vojvodina i imaju 11 bodova manje od vodeće Mladosti GAT. Procena je da raspored kola tokom proleće ide u prilog Radničkom 1912, ali zaostatak je veliki i po mnogim procenama nedostižan.

-Mi kao grad zaslužujemo prvoligaša. Podršku nam, kao i celokupnom somborskom sportu, daju gradonačelnik Antonio Ratković i predsednik Skupštine grada Sombora Zoran Rus. To nas ujedno obavezuje da igramo i da se borimo sve dok postoje šanse da ugrozimo lidera. Nadam se da ćemo uspeti da dovedemo one igrače na koje stručni štab može odmah da računa i da će prolećnih 19 kola biti dosta neizvesnije. Jesenas smo olako izgubili nekoliko bodova na gostovanjima i to je glavni razlog što se nalazimo u ovakvoj poziciji, naglašava predsednik Janjatović.

U klubu sa ponosom navode da je ova, sada pomalo na isteku kalendarska godina, dosta uspešna za Radnički 1912.

-Naš ponos je omladinska škola fudbala, gde imamo zastupljene sve kategorija i sa decom rade najbolji licencirani treneri. Rezultati su vidljivi, ali ono što nas raduje više od samih bodova i plasmana na tabeli, je pristup dece obavezama. Klub je otvoren za svu decu iz Sombora i okolnih mesta. Svi imaju isti tretman i nakon dugih posnih godina možemo reći da imamo na pomolu nekoliko veoma darovitih igrača koji su se pridružili prvom timu, a još je nekolicina koji su na pragu i čekaju svoju priliku. To je bogatstvo Radničkog 1912, jer ako klub nema sopstvenu bazu talentovanih fudbalera, neće imati ni perspektivu. Puno toga je urađeno na infrastrukturi stadiona i to u relativno kratkom periodu, ali tu se ne završavaju naši planovi. Oduvek je ovo podneblje bilo rasadnik talentovanih fudbalera koji sada imaju svoj klub u kome mogu da se afirmišu i da krenu u profesionalne vode, poručuje Zoran Janjatović