sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NASTAVLJEN NIZ FUDBALSKIH TURNIRA NA SALAŠIMA

Na kraju su svi pobednici

Četvrti ovogodišnji, predposlednji u nizu, turnir u malom fudbalu koji se igra na prigradskim salašima somborske opštine, održan je u nedelju u Lugovo. Ni nagla promena vremena i kiša koja je na kraju padala nisu omeli ljubitelje fudbala sa više salaša da dođu na igralište pored stare škole u Lugovu i da uzmu učešće na turniru, koji se na ovim salašima igra posle dugih niz godina pauze.

Turnir za sladokusce

Četiri gostujuće ekipe uz domaćina odigrali su deset utakmica po pola sata trajanja jednog meča, pokazali veliku borbenost, uz fer-plej ponašanje svih učesnika i borili se za trofej najboljeg. Ta čast pripala je ekipi iz Gradine, koja je na kraju pokazala najviše i osvojila prvo mesto i pehar organizatora. Drugi su bili salašari Nenadića ispred njihovih atarskih komšija sa bezdanskog puta. Najboljeg igrača turnira po oceni žirija imali su domaćini, a on je Danijel LUGOMERSKI. Svoju mrežu najbolje je čuvao Milan BUJIŠIĆ sa salaša Lenija, dok je najbolji strelac, Pavle PARČETIĆ sa bezdanskog puta.

Dodela nagrada na kraju je protekla u prijatnoj atmosferi „trećeg poluvremena“ pod šatorom uz izvrsni jagnjeći paprikaš, proverenog kuvara Šerka i živu muziku estradne zvezde Lugova Zvonka BERENJIJA.

Sačuvali tradiciju, veterani turnira

Posebno interesantna je bila revijalna utakmica veterana Lugova i ekipe Gradina, koja je odigrana kao poslednja, ali je imala najviše navijača medju publikom, iz razloga jer su se na terenu borili nekadašnji igrači i protagonisti fudbala u ovim salašima Gatarić, Lugomerski, Vulin, Aničić, Dereta, Beretić, Radanović i drugi.

Uspelu sportsku manifestaciju dobro su organizovali vredni Lugovčani uz pomoć brojnih sponzora,a mnogi od učesnika hvatali su zalet za dobro raspoloženje pred Veliku Gospojinu, koja je sutra u njihovom komšiluku, Staparu.

Vinko Janković