subota, 8 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

NEMA BOJAZNI OD REGISTRACIJE AUTA

NA NAŠA PITANJA DOBILI SMO PRAVE ODGOVORE OD AUTO TIMA APATIN

Kao što smo nedavno najavili na zahtev dela naših čitalaca objavljujemo sve ono što je nejasno oko registracije auta. A odgovore smo dobili na pravom mestu!

Poslednjih dana kod građana koji imaju nešto stariji auto i koji trebaju da ga registruju vlada izvesna nervoza. Razlog nervozi su neproverene glasine koje kruže i koje podkrepljuju istu. Šta je sve neophodno prilikom registracije auta i kakve su to novine pitali smo najkompetentnije, a jedan od njih je vlasnik Auto tima Apatin Aleksandar Grandić.

Aleksandar Grandić na mestu gde se vrši tehnički pregled

-Što se samog tehničkog pregleda tiče nema nikakvih novina. Sve ono što je moralo biti ispravno kočioni sistem, svetla, volan… ostaje i dalje na snazi, jedino je došlo do nekih promena kod dodatnih oprema koje moraju biti atestirane. U prevodu to znači, ako su naknadno montirane maglenke, dnevna svetla, naknadna ugradnja kuke za vuču, izmena branika i tome slično, sve to se mora u Somboru atestirati,  naglašava Grandić.

 

Kakav sme biti spoljni izgled auta?

-Na karoseriji ne sme biti rupa ili dubinske korozije, boja mora da se prepozna, ne sme biti nedostatak bilo kog dela koji je bio fabrički proizveden, retrovizori moraju biti celi, ne sme biti napuknuta šofer šajbna. Isto se odnosi i na unutrašnjost, a u oba slučaja ne sme biti nekih većih havarija koje utiču na bezbednost. Uglavnom su to neke stvari koje bi mnogi otklonili i bez dodatnih novina prilikom tehničkog pregleda, kaže direktor Apa tima Aleksandar Grandić.

Ima li nekih izmena kod montaže guma?

-Gume moraju biti adekvatne specifikaciji proizvođača za taj model. Na osovini moraju biti po dve iste gume (istih dimenzija i šara). Ostalo je sve kao i ranije, reči su Grandića.

AUTO TIM APA

Kod mnogih je dilema kako registrovati auto sa kukom. Šta je tu toliko komplikovano da izaziva dodatne komentare?

-Fabrička ugradnja kuke prolazi na tehničkom pregledu, sve ostalo iziskuje atestiranje. Moj predlog je svakome ko ima nameru da registruje auto sa kukom, ili je želi skinuti da nas kontaktira i sve ćemo mu objasniti. Ima nekih nejasnoća ali ćemo ga uputiti šta da radi. Sve informacije mogu se dobiti na telefone 025/777 581, 063/476 594, 025/ 772 293 i 069/778 575. Svi oni koji žele kod nas  da registruju auto i da obave tehnički pregled neka zakažu na jedan od pomenutih telefona i biće im rezervisan termin, kao i uvek veoma ljubazno nam je na sva pitanja odgovorio prvi čovek Auto tima Apatin Aleksandar Grandić.