četvrtak, 16 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NOVA RASTINA SILNA NA GOSTOVANJIMA

Totalni potop Graničara

Četvrto kolo prvenstva „betona“ proteklo je u znaku pobede (očekivane) Bratstva 2019 i novog tima Rastine 1918, koja je po drugi put trijumfovala na gostovanju. Rastinci su odigrali tri meča, dve pobede na strani, i poraz kući. U ovom kolu su porazili ekipu Jedinstva-Lemeš iz Svetozar Miletića sa 3:1 i napravili iskorak na tabeli MFL Sombor 2 razred.

Sve četiri pobede na staru lige, ostvarili su fudbaleri novoformiranog tima iz Prigrevice, i sa maksimalnih 12 bodova vode na tabeli. U nedelju su imali poseban motiv, jer su gostovali kod komšija u Sonti, a pobeda u ovakvim mečevima više vredi od tri boda.
Pobedu pred svojim navijačima izvojevali su fudbaleri Telečke, savladavši Dinama 1923 iz Bačkog Brega sa 4:1. Strelci za domaćine bili su Vlaisavljević, Prekajac, Stanojević i Karalić. Ova pobeda je došla u pravo vreme i kao inekcija pred finale Kupa GFS Sombor, koji se igra u sredu u Telečki, gde gostuje Dunav iz Bačkog Monoštora.
Derbi poslednjih na tabeli završen je pobedom Panonije u Laliću, a najnoviji poraz Riđičana potopio je ekipu Graničara duboko na dno lige.
Na tabeli Bratstvo 2019 iz Prigrevice ima 12 bodova, a upola manje imaju tri ekipe koje prate lidera, Sport, Rastina i Dinamo iz Bačkog Brega. Poslednji su i dalje Panonija sa tri boda i Graničar bez bodova .
U narednom kolu igraju Dinamo 1923 i Jedinstvo-Lemeš u Bačkom Bregu, Bratstvo 2019 dočekuje bezdanski Sport, a Graničar Dinama iz Sonte. Panonija putuje u Rastinu, a slobodna je ekipa Telečke, kojoj će pauza dobro doći, jer će ih možda iscrpiti kup utakmica sa Dunavom u sredu, 25. septembra.

V.Janković