sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NOVI GAZDA BRATSTVA 1946 MIĆO STOJAKOVIĆ ŽELI DA KLUB SAČUVA TRENUTNI RENOME

OVIH DANA STIŽU POJAČANJA

Mada je trenutna situacija sa igračkim kadrom pomalo komplikovana, sasvim je izvesno da će prigrevačko Boratstvo 1946 opet imati moćan tim. Okosnica sastava iz prošlih sezona, kada su Prigrevčani igrali bitnu rolu u Srpskoj ligi Vojvodina, ostala je na okupu, a ekipa se polako popunjava sa darovitim i kvalitetnim pojedincima. Novi gazda kluba Mićo Stojaković, inače ugledni privrednik, posao oko angažovanja novih igrača prepustio je stručnim ljudima unutar kluba u koje ima neizmerno poverenje i ubeđen je da će oni selektirati prave igrače koji će po kvalitetu biti dostojni da brane klupske boje i održe dosadašnji renome kluba.

Moramo da sačuvamo vedru atmosferu koja je bila prepoznatljivo obeležje Bratstva 1946. Pre nego što sam se prihvatio ove funkcije upoznao sam čelne ljude kluba i video način rade, odnosno njihov stav i razmišljanje o fudbalu. Drago mi je što klub vode bivši fudbaleri koji u većini slučajeva razumeju probleme igrača i ništa ne prepuštaju slučaju. Iz tog razloga ne želim da se mešam u odabir igrača i očekujem da tokom narednih nekoliko dana igrački kadar bude popunjen na svim pozicijama. Znam da je Prigrevica mesto u kome ne može svako da igra, jer je obaveza svakog pojedinca da pored kvalitenih igračkih ima i pozitivne ljudske osobine. Meštani ovog sela sa pravom smatraju da je čast nositi dres sa klupskim obeležjem, kaže novi gazda Bratstva 1946 i dodaje: –Želim naglasiti da je pre mene klub, više nego uspešno, vodio Saša Korać koji je među najboljima u toj oblasti i da je veoma teško biti u njegovom rangu. Naša je obaveza da se slogom i udruženim snagama založimo da dostignemo njegov rejting, što će nam olakšati položaj u ligi.

Ponovo će predvoditi moćan tim, kapiten Bratstva 1946 Srđan – Điđo – Vuković

Novi strateg Bratstva 1946 Milan Mitrović sa pomoćnicima Životom Gavrilovićem i Slobodanom Cvetićaninom očekuju da uvid u pravo stanje ekipe imaju već početkom sledeće sedmice, jer mnogi očekuju da se Prigrevčani ponovo budu ekipa za respekt.

Za sada nemamo neke preterane šampionske ambicije, što ne znači da u prvenstvo ulazimo bez određenog cilja, a ako nam se ukaže prilika da se domognemo titule prvaka, rado ćemo je iskoristiti, naglašava Stojaković.

Prigrevčani su tokom nekoliko minulih sezona imali dosta problema sa deliocima pravde, koji su ih često sputavali da trijumfuju i to u ključnim utakmicama. Hoće li novo rukovodstvo kluba uspeti da se izbori sa ovakvim nedaćama?

-Nadam se, kao i većina onih koji žele dobro našem sportu, pre svega fudbalu, da se takve stvari neće ponavljati i da će ih biti sve manje na našim terenima. Svi znamo da to utiče na celokupan kvalitet fudbala. Mi ćemo se maksimalno zalagati za regularnost takmičenja i podržaćemo sve ideje koje su za dobrobit i napredak sporta, kategoričan je prvi čovek psigrevačkog srpskoligaša Mićo Stojaković.