utorak, 18 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

NOVI PORAZ SOMBORSKIH ŽELEZNIČARA NA IGRALIŠTU KRAJ PRUGE

Rezultatska repriza iz prvog kola:

ŽAK-BORAC 46 (Obrovac) 2:7

Duboka rezultatska kriza zahvatila je somborske železničare na startu prvenstva Područne lige Sombor. Novi poraz od 2:7, istovetan kao u prvom kolu, ovoga puta naneo im je tim Borca 46 iz Obrovca, koji je jednom prosečnom igrom sasvim zasluženo došao do novih bodova, i sve čvršće zaseo na vrhu tabele.

Za razliku od predhodna dva kola, ovoga puta su fudbaleri ŽAK-a imali puni broj igrača i za klupu, ali je izostao pravi kvalitet za protivnika koji je u prva dva kola bio maksimalan i uzeo svih šest bodova. Tim crno-belih koji je počeo utakmicu, bio je sastavljen od nekolicine mladih i neiskusnih igrača, donedavno kadeta, i nekolicine starijih, nedovoljno pripremljenih četrdesetogodišnjaka, i izdržao je desetak minuta da ne primi prvi gol, a do kraja poluvremena dobio je ukupno pet. Doduše, domaćin je imao nekoliko prilika za gol, a jedini iz prvoga dela postigao je najstariji na terenu, Vidaković iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara.
Nastavak utakmice u drugom delu, ulazak trojice svežih sa klupe donekle je doneo ravnopravniju igru i nekoliko novih prilika od koje je samo jednu iskoristio rezervista Lekaj kada je smanjio na 2:6. Gosti su do kraja još jednom savladali Lagundžina, a u sećanju će im ostati ovo gostovanje u Somboru jer nikad lakše nisu došli do ovako visoke pobede.
Meč pred rekordno malim brojem gledalaca, možda svega tridesetak, dobro je vodio Stefan Mitrović sa svojim pomoćnicima, a na ruku mu je išlo ponašanje fudbalera oba tima, koji su u granicama fer-pleja odigrali ovu utakmicu po veoma toplom i sparnom vremenu.

Tekst i foto: Vinko Janković

 

Povezano:  KULJANIMA BODOVI SPASA