nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

NOVO POSRTANJE SOMBORSKIH ŽELEZNIČARA

ŽAK-POLET(K) 1:4 (1:2)

Ni posle pet odigranih utakmica u prvenstvu Područne lige Sombor, fudbaleri somborskog ŽAK-a nisu uspeli da osvoje bod, i najnovijim porazom od ekipe Poleta iz Karavukova još čvršće su prikovani na poslednjoj poziciji na tabeli. Najnoviji poraz, treći zaredom na domaćem terenu, rezultat je više faktora, koji su stigli kao posledica rasula ekipe iz prošlog prvenstva, i nedovoljna pripremljenost raspoloživog igračkog kadra za prvenstvene okršaje u Područnoj ligi.
Utakmica sa gostima iz Karavukova počela je dobro po igrače u crno-beloj opremi, i već u trećoj minuti savladan je golman Poleta, Branislav Ivanović. Jednu dubinsku loptu upućenu pred kazneni prostor gostiju, Gagić je glavom uspeo da prebaci preko dvojice igrača Poleta i da utrči u prazan prostor, te je uputi u nebranjenu mrežu. Isti igrač je nešto kasnije ponovo bio u prilici da povisi vođstvo ali je golman Ivanović odbio loptu u korner. Pre izjednačenja gostiju, Trivunović je bio u šansi, ali je njegov udarac bio neprecizan.

U sedamnaestoj minuti gosti izjednačuju na 1:1 jednim iznenadnim udarcem iz daljine, a na sličan način dolaze do vođstva u 33. minuti, što je ujedno i konačan ishod prvog dela.
U nastavku, vrlo brzo dolaze do trećeg gola, ponovo sa veće udaljenosti, jer su primetili da golman baš i nije na dobrom mestu, a nešto kasnije postižu i četvrti gol i domaćinima daju do znanja da su došli po ceo plen.
Do kraja utakmice, veterani iz ekipe ŽAK-a pokušavaju da ublaže poraz, ali se čuvar mreže Karavukovčana nije dao savladati, i ostalo je 1:4.
Narednog vikenda Somborci gostuju u Gajdobri, kod ekipe Hercegovca, a ovaj kombinovani tim od veterana i mladih i neiskusnih igrača, teško da može da se nada povoljnom rezultatu sa ovog gostovanja.